Παναθηναϊκός πολλών ΑΣΤΕΡΩΝ!

Παναθηναϊκός πολλών ΑΣΤΕΡΩΝ!

Μεγάλη νύχτα για τον Παναθηναϊκό. Πραγματικά! Μια νύχτα που μένει και οδηγεί σε …πίστες που ονειρεύονται χιλιάδες λαού. Το ΟΑΚΑ ήταν μέσα στην τρέλα καθώς έβλεπε μια ομάδα που πάλευε, παίκτες που οργίαζαν και έναν προπονητή που έδινε ρεσιτάλ από τον πάγκο.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έδεσε …φιόγκο τον «Σοφό» και έκανε το καλύτερο του κοουτσάρισμα από την ημέρα που ήρθε στον Παναθηναϊκό. Αυτό διότι είχε απέναντι του μια ομάδα με περισσότερους παίκτες, με πολλά μαρκαρίσματα που στη θεωρία του πράγματος δεν έβγαιναν, γιατί είδε τον Διαμαντίδη να μη μπορεί να βοηθήσει (ενοχλήσεις στον αχίλλειο), οπότε έπρεπε να βρει τρόπους.

[ads2]

Οι «πράσινοι» σημάδεψαν όποιες αδυναμίες βρήκαν στην Εφές, ενώ όταν έπρεπε να πάρει ανάσες ο Καλάθης, πήρε λεπτά ο Μποχωρίδης και μετατράπηκε σε άσος ο Γιάνκοβιτς. Ο Βλάντο έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στο υψηλό επίπεδο, έκανε ακριβώς αυτά που πρέπει σε άμυνα και επίθεση και γι΄αυτό έμεινε στο παρκέ για 19.26 παρά το γεγονός πως και ο Πάβλοβιτς ήταν θετικότατος.

Ο τύπος όμως που οργίασε και έκανε όλο το ΟΑΚΑ να ανέβει στα κάγκελα ήταν ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (23π. με 8/12 δίποντα και οκτώ ριμπάουντ). Με χορευτικές κινήσεις και καρφώματα αποτέλεσε τον ζωντανό εφιάλτη για Τάιους και Ντάνστον με τον Ντούντα να μη βρίσκει τρόπο να τον σταματήσει (χρησιμοποίησε ακόμη και τον Σάριτς). Επίσης ακόμη και όταν τον ανάγκασαν να τραβηχτεί μακριά από το ζωγραφιστό ο Ράντουλα βρήκε τρόπο να ντυθεί αυτός δημιουργός για τους συμπαίκτες του!

Δίπλα του Φώτσης και Γκιστ έπαιξαν αμυνάρες και τα έβαλαν με τα θηρία σε κάθε φάση. Στην περιφέρεια ο Φελντέιν άργησε αλλά στο δεύτερο μέρος βοήθησε τα μέγιστα αποδεικνύοντας πως στον Παναθηναϊκό μαθαίνει και τι εστί δημιουργία μοιράζοντας ξανά στο ΤΟΡ-16 πέντε ασίστ! Για τον Καλάθη τι να πούμε; Με 12 πόντους, έξι ασίστ, πέντε ριμπάουντ και απίστευτο κυνήγι στην άμυνα απέδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Δεν πειράζει ας μη βάζει τα σουτ, διότι αν τα βάλει δεν θα τον χωρά η Ευρώπη!

Το 4-3, λοιπόν, στο τέλος του πρώτου γύρου του ΤΟΡ-16 βάζει τον Παναθηναϊκό στο κόλπο της πρόκρισης και όχι μόνο! Οι δύο επόμενοι αγώνες με Φενέρ και Μάλαγα κρύβουν ένα σημαντικό μαξιλαράκι. Αυτά θα κρίνουν αν οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν το πλεονέκτημα της έδρας. Και όλα αυτά με την ομάδα να προχωρά σε μια κατάθεση ψυχής και να παραμένει ΟΜΑΔΑ. Έλιοτ Γουίλιαμς, Μαρκίζ Χέινς και ένας ακόμη ψηλός θα μπουν στην Ευρωλίγκα και θα δημιουργήσουν μια τελείως διαφορετική εικόνα για τη συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός επανήλθε και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους άλλους.

ΥΓ: Ο Σάριτς είναι ένας εκπληκτικός παίκτης πέραν της επίθεσης έπαιζε άμυνα στον Ραντούλιτσα και τους Καλάθη, Φελντέιν.

ΥΓ2: Με 50-50 διαιτησία η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη.

ΥΓ3: Στην τελευταία επίθεση έπρεπε να μπει το καλάθι.

ΥΓ4: Το θέμα δεν είναι πόσες βολές σουτάρει μια ομάδα αλλά το γιατί τις σουτάρει. Εκτός αν θέλετε να μιλάμε με τον …τσελεμεντέ.

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News