Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στην εντός έδρας αναμέτρηση στο γήπεδο της Λεωφόρου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στην εντός έδρας αναμέτρηση στο γήπεδο της Λεωφόρου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Φύλαγαν το… καλό για τη Λεωφόρο οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Μια πειστική εμφάνιση, όσο αγωνίζονταν τα τρία χαφ της αρχικής ενδεκάδας και… αντανακλαστικά Μπόλονι στα αγωνιστικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΣ. Για ένα «happy end» του 2020 στην Τούμπα θα ταξιδέψει ο Παναθηναϊκός την επόμενη εβδομάδα.

Λάσλο Μπόλονι (8/10): Συνταγή που κερδίζει, δεν αλλάζει. Πολύ σωστά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού διατήρησε βασικούς τους ένδεκα παίκτες του Αθηναϊκού Ντέρμπι και το σύστημα «4-3-3». Οι πράσινοι δοκιμάστηκαν στην αρχή, στο υψηλό πρέσινγκ των φιλοξενούμενων, αντέδρασαν επιβάλλοντας εκείνοι τον ρυθμό τους και πήγαν στα αποδυτήρια με υπέρ τους αποτέλεσμα (1-0).

Ο Μπόλονι είχε καίριες παρεμβάσεις στο ματς, δικαιώθηκε για το Αϊτόρ αντί Αλεξανδρόπουλου, με τον «Βίγια» να παίζει σταθερά τη θέση ως αμυντικό χαφ δίπλα στους Κουρμπέ και Μαουρίσιο και τον Ισπανό να βρίσκει δίχτυα.

Σωκράτης Διούδης (8/10): Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού είχε δύο κρίσιμες αποκρούσεις. Η πρώτη στο 44′ από κεφαλιά του Κάργα, ενώ η δεύτερη στο 73′ σε ένα κοντινό σουτ του Πίερσμαν. Όποτε χρειάστηκε, ο πράσινος γκολκίπερ είχε σωστές αντιδράσεις και αναμφισβήτητα ήταν ένας από τους κορυφαίους της ομάδας.

Μπαρτ Σένκεφελντ (8,5/10): Εξαιρετικός ο Ολλανδός αμυντικός σε όλο το διάστημα του αγώνα. Είχε μια καταλυτική παρέμβαση σε σίγουρο γκολ του ΠΑΣ στο 73′, όταν είχε εξουδετερωθεί ο Διούδης σε διπλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Γενικότερα, ήταν απροσπέραστος, αλάνθαστος και σίγουρος στις μεταβιβάσεις του.

Φρανς Βέλεθ (6/10): Ήταν ολίγον προβληματικός στο πρώτο ημίχρονο, διόρθωσε αρκετές από τις ανορθογραφίες του στο δεύτερο. Στο πρώτο μέρος, δέχθηκε από νωρίς κάρτα, έπαιξε συντηρητικά, έκανε μερικά λάθη (ένα αχρείαστο φάουλ εκτός φάσης στο 44′ θα μπορούσε να στοιχίσει), ενώ οι μακρινές του μεταβιβάσεις δεν βρήκαν στόχο. Επέστρεψε στο χορτάρι για τα υπόλοιπα 45′, σημειώνοντας φανερή βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Βασίλης Ζαγαρίτης (7,5/10): «Ξεψάρωσε» για τα καλά ο νεαρός αριστερός μπακ, παίζει με αυτοπεποίθηση και πραγματικά, δεν τον πιάνει κανείς! Ανασταλτικά τα πήγε περίφημα, ενώ είχε στο άλλο μισό του γηπέδου μια φοβερή συρτή σέντρα προς τον Χατζηγιοβάνη στο 45′, αλλά ο τελευταίος δεν σημείωσε τέρμα στη φάση της αγωνιστικής για το Τριφύλλι (με δύο τακουνάκια Βίγια – Μακέντα). Να τελειώσει η ιστορία με την ανανέωσή του αυτήν την εβδομάδα!

Φακούντο Σάντσες (6/10): Σοφτ ο Αργεντινός, δεν έδωσε το… κάτι παραπάνω από τα δεξιά στην ομάδα. Έδειξε μερικά από τα προσόντα του στην άμυνα, αλλά δεν ρίσκαρε περαιτέρω. Είχε ένα σουτ με… προοπτικές στο 65′, όμως, η μπάλα βρήκε σε σώμα του αντιπάλου και κατέληξε κόρνερ.

Δημήτρης Κουρμπέλης (7/10): Ο κάπτεν του Παναθηναϊκού είχε πολύ καλή απόδοση σε ένα ακόμη παιχνίδι. Ωστόσο, τον εμποδίζουν οι συχνές ενοχλήσεις που νιώθει, με αποτέλεσμα να μην σκορπίζει την ποιότητά του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είχε ένα σουτ στο 34′ με την μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ και μια ωραία μπαλιά στον Αϊτόρ στο 50′, αλλά ο τελευταίος έκανε κοντρόλ με το χέρι. Άφησε τη θέση του στον Σερπέζη στο 72′.

Μαουρίσιο (6,5/10): Ο Βραζιλιάνος είχε «ups» και «downs» στην εμφάνισή του. Μπήκε δυναμικά, είχε την πρώτη καλή ευκαιρία του Τριφυλλιού για γκολ, αλλά δεν βρήκε εστία στο 19′. Είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας σε γενικές γραμμές, αλλά και ανασταλτικά έκλεισε τους διαδρόμους στον ΠΑΣ. Στο β’ ημίχρονο, δεν μπόρεσε να διατηρήσει την ίδια απόδοση, απόρροια και των αλλαγών των Κουρμπέλη και Αλεξανδρόπουλου.

Αλεξανδρόπουλος (6,5/10): Θετικός σε ένα ακόμη παιχνίδι, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Μαζί με τους Κουρμπέλη και Μαουρίσιο, έχουν δημιουργήσει ένα απροσπέραστο τοίχος. Το «4-3-3» οφείλεται στην άνοδο του νεαρού χαφ, λύνοντας τα χέρια του Μπόλονι και το… παρολίγον, αδιέξοδο αναφορικά με την τακτική. Αντικαταστάθηκε στο 45′ για να μπει ο Αϊτόρ.

Βιγιαφάνιες (9/10): Από τους κορυφαίους του Παναθηναϊκού. Ο πράσινος «playmaker» έκανε και πάλι… «παπάδες», διακρίθηκε ξανά για τις τεχνικές του ικανότητες, αλλά αυτή τη φορά βρήκε και δίχτυα. Ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Μακέντα στο 30′ για το «1-0». Ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του και σαν «εξάρι» στην ίδια ευθεία με Κουρμπέλη και Μαουρίσιο, δίνοντας την επιλογή στον Μπόλονι να ρίξει «φρέσκο» εξτρέμ από τον πάγκο. Βγήκε στο 80′ για να αγωνιστεί ο Καρλίτος.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (8/10): Ο Έλληνας εξτρέμ βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι». Στο γήπεδο που έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα συμμετείχε και στα δύο γκολ των πρασίνων. Αρχικά, είναι εκείνος, ο οποίος βγάζει μια γλυκιά σέντρα στο 30′ προς τον Μακέντα, με τον τελευταίο να κερδίζει το πέναλτι. Στο δεύτερο μέρος, βλέπει την κίνηση του Αϊτόρ, με τον τελευταίο να σκοράρει, ύστερα από ένα ευφάνταστο τελείωμα. Αντικαταστάθηκε από τον Μπόλονι στο 72′.

Μακέντα (7,5/10): Ανεβασμένος ο «Κίκο». Μπορεί να μην σκόραρε, όπως στα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά ήταν ουσιαστικός και συμμετείχε περισσότερο στο παιχνίδι του Τριφυλλιού. Κέρδισε το πέναλτι στο 30′ για το «1-0», είχε ένα τρομερό τακουνάκι στην καλύτερη φάση του αγώνα στο 45′ και ένα σουτ στο 70′ που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης. Του… πάει το «4-3-3». Αποχώρησε στο 90′ για να μπει ο Ιωαννίδης.

Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (8,5/10): Του το… χρωστούσε η μοίρα, εκείνος το έβαλε σε ένα ξεχωριστό παιχνίδι με μοναδικό τρόπο. Ο Ισπανός φώναξε παρόν και με μια εκτέλεση, που θα έκαναν λίγοι από το πλάι και με μειωμένη ορατότητα προς το τέρμα, «κλείδωσε» το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο του στο πρωτάθλημα. Είχε κι άλλες δύο καλές στιγμές, αλλά τα γυρίσματά του δεν βρήκαν στόχο. Η «χρυσή» αλλαγή με την έναρξη του β’ ημιχρόνου.

Δημήτρης Σερπέζης (3/10): Ο νεαρός αμυντικός δεν έκανε καλό παιχνίδι από το 72′ και μετά, που πέρασε στο παιχνίδι. Θα έχει τέτοιες ευκαιρίες (γιατί ο Αγιούμπ δεν αποδίδει), όμως, δεν είναι να τις σπαταλάει. Διαφορετικά, το Τριφύλλι θα ψάξει να βρει άλλον παίκτη τον χειμώνα.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης (3/10): Ήταν ευχάριστο που είδαμε τον Εμμανουηλίδη πίσω στην δράση, ασχέτως, αν το ίδιο το παιχνίδι δεν τον ευνόησε εκείνη την χρονική στιγμή. Ίσως, η αποψινή του συμμετοχή να είναι μια επανεκκίνηση για τον ίδιο στο σύλλογο.

Καρλίτος (-): Αγωνίστηκε για δέκα λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί. Είχε μια μαγική τελική πάσα στον Αϊτόρ στο 90′, αλλά εκείνος δεν ολοκλήρωσε τη φάση.

Φώτης Ιωαννίδης (-): Πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Μακέντα για τον εξτρά χρόνο των καθυστερήσεων και δεν μπορεί να κριθεί.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News