Παναθηναϊκός: Οι λόγοι που -ίσως- «διώξουν» τον Κάτας

Κάτας: «Ήταν από τους βασικούς λόγους που κερδίσαμε»

Ο Οντέτ Κάτας δεν ενθουσίασε με την μπασκετική πρόταση που μας κατέθεσε, δεν του αναγνωρίζεται το παραμικρό στην κατάκτηση του νταμπλ, ευθύνες έχει για το μετριότατο πρόσωπο της ομάδας, αλλά το ρόστερ που παρέλαβε είχε ελλείψεις.

Περιφερειακός που να είναι καλός σε δύο από τους τρεις σημαντικούς τομείς (σκοράρισμα, πάσα, δημιουργία) δεν υπήρχε.

Ο Μπρέι είναι σκόρερ αλλά δεν δημιουργεί, ο Νεμάνια Νέντοβιτς είναι μόνο καλός σουτέρ όπως και ο Μακ που παίζει το μπάσκετ όπως ο Αϊβαρ Κούουσμα πριν 20 χρόνια (ο Κούουσμα ήταν ξεπερασμένος και για την εποχή του, φανταστείτε!), ο Κουβανός βγάζει ενέργεια στην άμυνα, αλλά τον αφήνεις μόνο του από το τρίποντο και δεν φτάνει η μπάλα στη στεφάνη (αν και βελτιώθηκε πολύ τις τελευταίες εβδομάδες).

Δεν υπάρχει τριάρι να ποστάρει πλην του Παπαπέτρου, ούτε 5άρι με γρήγορα πόδια πίσω από τον Παπαγιάννη και με ικανότητα πάνω από το καλάθι. Με όλα αυτά, μπορεί κανείς εύκολα να υποστηρίξει, πως και πολλά πέτυχε ο Κάτας.

Όμως ο ίδιος έχει σοβαρή ευθύνη για το ότι στην Ευρωλίγκα απέτυχε να χτίσει μία φιλοσοφία που θα επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να πολεμάει στα δύσκολα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News