Παναθηναϊκός: Οι απορίες για Βέρμπιτς και η Εθνική Σλοβενίας

Παναθηναϊκός: Οι απορίες για Βέρμπιτς και η Εθνική Σλοβενίας

Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα απόλυτα στον Παναθηναϊκό.

Ο Σλοβένος ήρθε με ένα τραυματισμό στο Τριφύλλι ενώ συνέχεια πέρασε και Covid-19. Όπως είναι λογικό, αυτές οι ατυχίες τον άφησαν πίσω αγωνιστικά.

Αφού επέστρεψε άρχισε να παίρνει χρόνο από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς χωρίς πάντως να μπορεί να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο σε υψηλή ένταση.

Η διακοπή τώρα ίσως βοηθήσει πολύ τον ποδοσφαιριστή να βρει ρυθμό καθώς αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχή με την Εθνική του ομάδα.

Ο Βέρμπιτς είναι ένας παίκτης με τρομερή ποιότητα και είναι σίγουρο ότι μόλις βρει τον εαυτό του θα κάνει τρομερά πράγματα στο γήπεδο.

Άλλωστε για αυτό ακριβώς αποκτήθηκε από τον Σέρβο προπονητή ο οποίος είναι απόλυτα σίγουρος για τον τι παίκτη έφερε στο Σύλλογο.

Αποθέωση σε Αϊτόρ: «Και ο Μπέκαμ έπαιζε σαν τον Ισπανό!»

Ο έμπειρος Ολλανδός αθλητικός διευθυντής Τεντ φαντ Λέουβεν εμφανίστηκε ενήμερος στο SDNA για τα φετινά κατορθώματα του Αϊτόρ σημειώνοντας πως οι επιδόσεις του (5 γκολ σε 5 ματς και 11 σερί αναμετρήσεις που είτε σκοράρει είτε έχει συμμετοχή στο γκολ με ασίστ) δεν τον εκπλήσσουν.

Αναλυτικά:

– Γνωρίζω πως έχετε άριστη σχέση με τον Αϊτόρ. Μιλήσατε μαζί του μετά το χατ-τρικ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα;

«Δεν τα είπαμε μετά το ματς όπου σημείωσε χατ-τρικ, αλλά κουβεντιάζουμε συχνά για την πορεία του στον Παναθηναϊκό. Μαθαίνω όλα τα νέα του και ξέρω πως είναι πολύ χαρούμενος. Αν χρειαστώ κάποια πληροφορία για παίκτες τον καλώ. Έχουμε μια ξεχωριστή σχέση από την εποχή που τον έφερα στην Τβέντε».

– Πως εξηγείτε την αγωνιστική του «έκρηξη» και τι είχατε δει στον Αϊτόρ από την εποχή που ανήκε στην Β΄ ομάδα της Σεβίλλης;

«Δεν ήταν εύκολο για τον Αϊτόρ να λάμψει στον Παναθηναϊκό. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος. Είναι παίκτης που κρίνει αγώνες. Από το πουθενά, ακόμη και εάν δεν φαίνεται στο ματς, μπορεί να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Πέρα από την ποιότητα του ως ποδοσφαιριστής είναι και φανταστικός χαρακτήρας. Τον παρακολουθούσα για 4-5 χρόνια στη Σεβίλλη προτού τον φέρω στην Τβέντε. Διαπίστωσα πως μπορούσε να σκοράρει, κάτι που κάνει και στον Παναθηναϊκό.

Κάτι ανάλογο είχα κάνει όταν εργαζόμουν στην Έσμπιεργκ με τον Τσιμίκα και είδατε που έφτασε. Για να επανέλθω όμως στον Αϊτόρ, είχα διαπιστώσει από πολύ νωρίς την έφεση που έχει στις εκτελέσεις φάουλ, στις σέντρες και ήξερα πως σε κάθε ματς θα τρέξει 11-12 χιλιόμετρα. Επίσης είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις όταν τρέχει. Τι να πεις για το αριστερό πόδι του. Ξέρετε το να είσαι αριστεροπόδαρος και να αγωνίζεσαι από τα δεξιά είναι η πιο επικίνδυνη θέση στο γήπεδο».

– Ο τωρινός Αϊτόρ έχει σχέση με τον ποδοσφαιριστή της Τβέντε;

«Είναι πολύ καλύτερος αυτή τη στιγμή ο Αϊτόρ, απ’ ότι ήταν στην Τβέντε. Έχει βελτιώσει το παιχνίδια του σε όλα τα επίπεδα. Είναι πολύ πιο ώριμος και απέκτησε αυτοπεποίθηση κάτι που ασφαλώς αποδίδεται στον προπονητή του Παναθηναϊκού, τους συμπαίκτες του, αλλά και τον κόσμο που τον στηρίζει. Είναι ποδοσφαιριστής που του αρέσουν τα μεγάλα παιχνίδια και ασφαλώς δεν αποτελεί έκπληξη για μένα η εξαιρετική παρουσία του στον Παναθηναϊκό».

– Έχει πετύχει ήδη πέντε γκολ σε ισάριθμα ματς. Είναι κάτι που σας προκαλεί εντύπωση;

«Το να συνεχίσει να σκοράρει είναι κάτι που εξαρτάται και από την ομάδα του. Σε τι βαθμό τον τροφοδοτεί αλλά και πόσο συμμετέχει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Έχει σίγουρα ικανότητες στο σκοράρισμα και αν δεν τραυματιστεί μπορεί να πετύχει περισσότερα γκολ. Μην ξεχνάτε στην Τβέντε σε δύο σεζόν πέτυχε συνολικά 24 γκολ. Έχει συνέπεια στο σκοράρισμα».

– Μέχρι που μπορεί να φτάσει πιστεύετε εάν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό;

«Δεν μπορώ να προβλέψω που μπορεί να φτάσει, το βέβαιο είναι πως μπορεί να κάνει μια αξιόλογη καριέρα. Έχει πολλές ικανότητες, ωστόσο ενδεχομένως να μην είναι τόσο γρήγορος ή στο ένας εναντίον ενός να μην κάνει την διαφορά. Δεν λέει κάτι όμως αυτό. Και ο Μπέκαμ έτσι ήταν. Μπορεί να μην είχε ταχύτητα, αλλά όπως και ο Αϊτόρ έβγαζε μπαλιές ακριβείας και σκόραρε με εκτελέσεις φάουλ. Ο Αϊτόρ δεν είναι απλά ένας αρτίστας του ποδοσφαίρου, αλλά και δουλευταράς».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News