Παναθηναϊκός: Οι αιτίες για τα άσχημα αποτελέσματα εκτός έδρας

Ηττήθηκε από τον Άρη και τον έβαλε στο... κόλπο!

Προηγείται το παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Λεωφόρο, αλλά θέλουμε να δούμε την αντίδραση της ομάδας την επόμενη εβδομάδα στην Τρίπολη που εδώ και χρόνια τυραννά το τριφύλλι.

Πέρσι π.χ δεν νίκησες τον Αστέρα ούτε μια φορά σε τέσσερα ματς! Η ομάδα ακόμα ψάχνει το παρθενικό της τέρμα μακριά από τη Λεωφόρο ενώ (για να μην ξεχνιόμαστε) εδώ και χρόνια μακριά από την Αθήνα υποφέρει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στα εκτός έδρας ματς είναι ότι οι αντίπαλοι ξεκινάνε την πίεση τους πιο ψηλά. Υπάρχει δυσκολία τόσο στο αρχικό χτίσιμο επίθεσης όσο και στο να μπορέσουν οι μεσοεπιθετικοί να κάνουν την μπάλα δική τους και να γυρίσουν πρόσωπο στην αντίπαλη εστία.

Είτε υπήρχαν τρία χαφ στο γήπεδο, είτε σύστημα με δύο μέσους στον άξονα πάντοτε μοιάζει σαν να υπάρχει ένα κεντρικό χαφ λιγότερο απ’ ότι χρειάζεται. Επίσης οι φορ δεν βοηθούσαν μέχρι πρότινος, δεν είχαν την συμμετοχή που χρειάζεται απ’ αυτούς ο Παναθηναϊκός όταν πρέπει να κινούνται εκτός περιοχής.

Σε αυτές τις καταστάσεις η ομάδα χρειάζεται από το “εννιάρι” κράτημα μπάλας, παιχνίδι με πλάτη και δημιουργία. Χωρίς να παίρνει αυτά τα απαραίτητα στοιχεία είναι εν μέρει λογικό το τριφύλλι εκτός έδρας να έχει γίνει η χαρά του αντιπάλου.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News