Παναθηναϊκός: Ο «σωτήρας» που θέλει να επιστρέψει

Παναθηναϊκός: Ο «σωτήρας» που θέλει να επιστρέψει

Διαβάζοντας ότι ο Χάρης Μαυρίας προτάθηκε στον Παναθηναϊκό θυμηθήκαμε το καλοκαίρι του 2013 όταν ο πιτσιρικάς από τη Ζάκυνθο φερόταν ως ο…σωτήρας του συλλόγου κι ας έλεγαν όλοι ότι βιάστηκε να φύγει για το εξωτερικό και να πάει στη Σάντερλαντ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η επιτυχία του Νίκου Νταμπίζα να βρει ομάδα για τον νεαρό άσο έσωσε την σεζόν του Παναθηναϊκού.

Εκείνη την εποχή λίγο το φιάσκο της μη αδειοδότησης, λίγο η αδυναμία να κλείσουν παίκτες ακόμα και όταν έρχονταν στην Ελλάδα (θυμάστε τον Ολλανδό χαφ, Φάλκενμπεργκ που ήθελε σαν τρελός ο Γιάννης Αναστασίου αλλά φοβήθηκε να υπογράψει όταν πληροφορήθηκε πως δεν υπήρχε…σάλιο για προκαταβολή;) λίγο η αποτυχία της προσπάθειας αυτοχρηματοδότησης μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», το καλοκαίρι του ΠΑΟ σκοτείνιασε πριν καλά καλά αρχίσει.

Και τότε ήρθε η πρόταση για τον Μαυρία. Στην πιθανότητα ότι στο ταμείο θα έμπαιναν τρία εκατομμύρια ευρώ, πολλά άλλαξαν.

Ο Μάρκους Μπεργκ είπε το πολυπόθητο ναι, ο Νταβίντ Μέντες ενσωματώθηκε στην αποστολή κι η αισιοδοξία ότι ο Γιάννης Αναστασίου θα είχε το ρόστερ για να φτιάξει μια ομάδα της προκοπής, επέστρεψε.

Είναι εντυπωσιακό ότι αυτή η μεταβολή στο κλίμα και στη διάθεση έγινε χωρίς καν να έχει υπογράψει στην αγγλική ομάδα ο Χάρης. Από τη στιγμή που ξοδεύτηκαν σωστά τα χρήματα που ήρθαν ο μικρός έγινε ο …σωτήρας του κλαμπ.

Ο ίδιος ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια σε άγονες γραμμές (είδαμε χθες πόσο εκτός κλίματος ήταν στον αγώνα της εθνικής με την Γεωργία), φυσικά θα πέταγε τη σκούφια του να γυρίσει στην ομάδα στην οποία ανδρώθηκε και τυγχάνει ένθερμος οπαδός της.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News