Παναθηναϊκός: Ο Ουόλτερς και η ανάμνηση που χάθηκε

Παναθηναϊκός: Ο Ουόλτερς και η ανάμνηση που χάθηκε

Όλη η επίθεση του Παναθηναϊκού για χρόνια βασιζόταν στην εκπληκτική ικανότητα των Καλάθη-Διαμαντίδη στην εισαγωγική πάσα δηλ. στο να βάζουν κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τη μπάλα στο ζωγραφιστό.

Αυτός ο τομέας είναι που κάνει μια στην ουσία προβλέψιμη επίθεση να παράγει πάνω στην ίδια κατάσταση σε συνέχεια και όσο αυτό καθίσταται δυνατό στο μάξιμουμ ειδικά όταν έχεις και σέντερ που ξέρουν να βάζουν τη μπάλα στο διχτάκι.

Είναι μεγάλη υπόθεση η ικανότητα αυτή και το να έχει ο πλέι-μέικερ οξυδέρκεια. Το καταλάβαμε καλά την τελευταία διετία όταν για παράδειγμα τα ίδια plays έτρεχε ο…Χάουαρντ Σαντ Ρος και ο Παναθηναϊκός έπινε θάλασσα.

O Εξάστερος για χρόνια κατέβαινε στο παρκέ για να πεθάνει με τους Διαμαντίδη-Καλάθη, γνωρίζοντας ότι είχε τους καλύτερους playmaker (ανεξαρτήτου θέσεως) στην Ευρώπη στο μισό γήπεδο.

Προφανώς όλοι καταλαβαίνουμε σε τι παπούτσια θα κληθεί να μπει ο Νέιτ Ουόλτερς που θα πάρει το χρίσμα του βασικού στην αρχή της σεζόν. Ο Αμερικανός είναι γυρολόγος, αυτό που θα βιώσει στο ΟΑΚΑ δεν θα το ξανασυναντήσει.

Αν στην πορεία της σεζόν δημιουργεί και κρατά τους πάντες έτοιμους και μέσα στην επίθεση θα έχει κάνει απόσβεση των χρημάτων του.

Δεν είναι εύκολο, δεν είναι πρωτοκλασάτος, όμως ούτε ο Παναθηναϊκός είναι στα καλύτερά του, το ταβάνι χαμήλωσε, οπότε μια τίμια προσπάθεια του Νέιτ θα μας φανεί θείο δώρο λαμβάνοντας υπόψη ποιοι είχαν αναλάβει την τελευταία διετία το κουμάντο της ομάδας.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News