Παναθηναϊκός-Μεταγραφές: Τα νέα στοιχεία στον Εξάστερο

Ανακοίνωσε Ράντονιτς ο Παναθηναϊκός - Το συμβόλαιο και οι πρώτες ατάκες

Προστέθηκε αθλητικότητα, νιάτα και ενέργεια με τις μεταγραφές που έκανε ο Παναθηναϊκός.

Διαβάζεις τα reports των αθλητών, βλέπεις την κοψιά και τα μουσκουλά τους και συνειρμικά το μυαλό σου πάει σε πολλά σκριν μακριά από τη μπάλα, καλά κοψίματα κοντά στο καλάθι, όπου οι πράσινοι θα έχουν την ευκαιρία σε μερικούς μήνες να συλλαμβάνουν κοιμώμενη την άμυνα του αντιπάλου.

Αρκεί οι αθλητές να μην εμφανίζονται στο παρκέ αφελείς, νωθροί και soft αμυντικά, στοιχεία που έχουν γίνει ένα με το πετσί του κλαμπ εδώ και μια διετία! Το πρώτο που ζητά ο οργανισμός είναι να πάψει το κάκιστο, προβλέψιμο, στατικό και καθόλου δημιουργικό και γρήγορο σε σκέψη/εκτέλεση μπάσκετ.

Δυστυχώς, έχουμε μάθει απέξω τις ίδιες και τις ίδιες παθογένειες. Προβληματική περιφερειακή δημιουργία, σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση μακριά από τη μπάλα, άσχημα σκριν, μηδενική απειλή από το ποστ (τον Παπαγιάννη έφτανε να τον λυπάται η ψυχή μας τρέχοντας πάνω κάτω το γήπεδο σχεδόν ικετεύοντας να πάρει μπάλα), καμία δημιουργία από μέσα προς τα έξω. Όλα αυτά κατέστησαν εύκολη την αμυντική αποστολή κάθε αντιπάλου.

Πόσες φορές πέρσι έγινε παγίδα στο ποστ και μετά οι πράσινοι έτρεχαν πανικόβλητοι πίσω από τη μπάλα με λάθος τοποθετήσεις αφήνοντας ανοικτή διάβαση στη ρακέτα τους; Ο Παναθηναϊκός έχει γίνει συνώνυμος των πολλών «νεκρών» διαστημάτων επιθετικά, προβλέψιμος σε καταστάσεις μισού γηπέδου.

Αυτό που μας χαροποιεί είναι πως με το νυν ρόστερ βλέπουμε κάμποσα παιδιά να μπορούν να προσφέρουν δημιουργικά, δίχως να μπεις ξανά στην δυσάρεστη θέση να τους ζητήσεις να αλλάξουν χαρακτηριστικά για να δώσουν τα εξτρά πράγματα που απαιτούνται.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News