Παναθηναϊκός - Κολοσσός 72-67: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

Παναθηναϊκός - Κολοσσός 72-67: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

 

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στον πρώτο ημιτελικό του Σούπερ Καπ απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου.

Η αρχική πεντάδα δεν του βγήκε του Παναθηναϊκού, ωστόσο, ο Ράντονιτς γρήγορα βρήκε λύσεις από τον πάγκο (Γκουντάιτις, Πονίτκα). Ο πρώτος, μάλιστα, έφθειρε αρκετά τους γηπεδούχους (κι ας ήταν τυπικά το Τριφύλλι), ενώ ο Πολωνός έδειξε με το… καλημέρα την ποιότητά του.

Οι «πράσινοι» σπατάλησαν 7 ελεύθερες βολές στο α’ ημίχρονο και δεν εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον, το γεγονός πως ο Κολοσσός βγήκε για να παίξει… κατς. Δεν έδειξαν σταθερότητα οι Λι – Ουίλιαμς.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (2,5/10): Βρέθηκε στην αρχική πεντάδα, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει. Αγωνίστηκε για 4:10 στο ξεκίνημα του αγώνα, δεν χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια.

Πάρις Λι (6/10): Θετικός ο Λι, αλλά δεν εμφανίστηκε ο ίδιος παίκτης που είδαν όλοι στο «Παύλος Γιαννακόπουλος». Πάντως, πέτυχε 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Γιώργος Παπαγιάννης (4/10): Δεν έπιασε υψηλά ποσοστά στην απόδοσή του, τον κάλυψε ο Γκουντάιτις σε μεγάλο μέρος του αγώνα. Άπαντες ελπίζουν να δείξει την αξία του στον τελικό.

Ντέρικ Ουίλιαμς (7/10): Σπατάλησε 6 ελεύθερες βολές, κάτι το οποίο πρέπει να δουλέψει. Δεν είχε σταθερότητα στην απόδοσή του. Παρόλα αυτά, βοήθησε στην άμυνα σε κομβικά σημεία του αγώνα, ενώ σημείωσε και 14 πόντους.




Μάριους Γκριγκόνις (8/10): Αν και βρίσκεται για λίγο καιρό στην ομάδα, ο Λιθουανός έκανε τη διαφορά στο β’ ημίχρονο και ολοκλήρωσε το ματς στους 13 πόντους. Μάλιστα, πήρε μια από τις τελευταίες επιθέσεις και σκόραρε για να κάνει λιγότερο αγχωτική τη διαδικασία στο φινάλε.




Λευτέρης Μποχωρίδης (2,5/10): Ο Έλληνας γκαρντ δεν προσέφερε ουσιαστική βοήθεια στο Τριφύλλι.

Άντριου Άντριους (6/10): Φιλότιμος ο Αμερικανός με τις καλές και τις κακές στιγμές του στο παιχνίδι, ξεχώρισε για τη διάθεση που έδειξε. Άθελά του, περισσότερο, «ακύρωσε» τρίποντο στον Κολοσσό, καθώς έκανε φάουλ πριν το σουτ «σβήνοντας» μια απώλεια κατοχής σε κρίσιμο σημείο, στην οποία είχε την ευθύνη.




Γιώργος Καλαϊτζάκης (2/10): Χωρίς πόντο και με δύο λάθη στο ενεργητικό του, το διήμερο στη Ρόδο ξεκίνησε εφιαλτικά για εκείνον…

Χουγκάζ – Μαντζούκας (-): Δεν αγωνίστηκαν.

Ματέους Πονίτκα (6,5/10): Βγάζει μια ασίστ στον Ουίλιαμς στο φινάλε του αγώνα που θύμισε… άλλες εποχές. Είναι σίγουρο πως ο Πολωνός θα βγει στον Παναθηναϊκό, αλλά εκείνος διανύει μόλις την πρώτη του εβδομάδα στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, πέτυχε 7 πόντους και προσέφερε άλλα 4 καλάθια με τελική πάσα.




Αρτούρας Γκουντάιτις (8/10): Αποκτήθηκε για αξιόπιστη λύση πίσω από τον Παπαγιάννη και για την ώρα, το Τριφύλλι δικαιώνεται. Πέτυχε 14 πόντους (4 ριμπάουντ), θα χει μεγάλο ενδιαφέρον η κόντρα με τον Φαλ, αν προκριθεί στον τελικό της Κυριακής ο Ολυμπιακός.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News