Παναθηναϊκός: Γνωρίζει τη... συνταγή για το διπλό!

Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός: Η ώρα, το κανάλι, ποιος περιγράφει

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται σήμερα το απόγευμα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό κι έχει τον τρόπο να φύγει με ένα ακόμη διπλό.

Το ΣΕΦ είναι όλα αυτά τα χρόνια για τον Παναθηναϊκό μια έδρα πολύ… φιλική για εκείνον και ένα γήπεδο που γεννάει μέσα από τέτοια παιχνίδια συνεχώς πρωταγωνιστές. Οι σπουδαίες βραδιές που έχει να θυμάται το Τριφύλλι στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου του είναι άπειρες.

Το φετινό ντέρμπι θα είναι το δεύτερο μετά από εκείνο για το Super Cup, το οποίο και κατέκτησε ο Ολυμπιακός, όμως το συγκεκριμένο ματς δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλύτερος και πηγαίνει στο ΣΕΦ με στόχο να επαναλάβει ό,τι ακριβώς και πέρυσι για την ίδια διοργάνωση.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει χτίσει ένα σερί κόντρα στους πράσινους, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή που κοντράρονται οι δύο ομάδες η πλάστιγγα δε γέρνει απόλυτα προς την κόκκινη πλευρά. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ βελτιωμένος, έχει πολύ καλή ψυχολογία και φυσικά διαθέτει και τους παίκτες που μπορούν να γίνουν οι πρωταγωνιστές του σήμερα.

Η συνταγή της επιτυχίας δεν έχει αλλάξει, ίδια παραμένει. Μόνο μέλημα; Να ακολουθηθεί πιστά και τότε οι πράσινοι θα υλοποιήσουν μια συνήθεια ετών που έγινε λατρεία. Να θυμίσουμε πως τελευταίος πρωταγωνιστής σε νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στο ΣΕΦ ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς κι εντελώς συμπτωματικά και πέρυσι οι δύο ομάδες για το πρωτάθλημα συναντήθηκαν ημέρα Δευτέρα. Όπως και φέτος!

Από εκεί και πέρα με μια μικρή ανασκόπηση στο παρελθόν μπορούμε να βρούμε πολλούς αντίστοιχους Νέντοβιτς. Για παράδειγμα τον Κέι Σι Ρίβερς, τον Λούκας Λεκαβίτσιους, τον Στεφάν Λάσμε, τον Τζέιμς Γκιστ και μια μεγάλη λίστα που δε γίνεται να τελειώσει μέσα σε ένα κείμενο κάποιων λέξεων. Ακόμα κι ο Λευτέρης Μποχωρίδης που βρίσκεται στο τωρινό ρόστερ έχει ντυθεί «πρωταγωνιστής» μέσα στο ΣΕΦ.

Μήπως σήμερα ήρθε η ώρα του Ντουέιν Μπέικον, του Ντέρικ Ουίλιαμς ή ακόμα και κάποιου άλλου παίκτη που δεν έχουμε στο μυαλό μας; Πολύ πιθανό!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News