Παναθηναϊκός: Επιθετικότητα και μεταγραφές....

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-3 (Highlights/vid)

 

Κακά τα ψέματα πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ φαβορί ήταν οι φιλοξενούμενοι. Ο Λουτσέσκου σε έχει πιάσει…πελάτη από τότε που ήταν στην Ξάνθη, έχουν πιο έμπειρους παίκτες και κυρίως οι περισσότεροι από αυτούς παίζουν καιρό μαζί.

Βλέπαμε πως ξεδιπλώνονταν στην αντεπίθεση όταν κάθε τους ανέβασμα πάνω από τη σέντρα μύριζε κίνδυνο. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει πάει στην επιθετικότητα, αυτά που μπορούν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές στην δική τους κατοχή αν ξέρουν μπάλα κι έχουν αυτοματισμούς είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμα ακόμα και στο χαμηλής έντασης ελληνικό πρωτάθλημα από ομάδες που στήνονται και διαλύονται ανά έτος αλά Παναθηναϊκός.

Σήμερα γίνεται επιστημονική δουλειά στο πως πρέπει να κινείται ο κάθε ποδοσφαιριστής όταν η ομάδα του επιτίθεται, στον τρόπο που πρέπει να αξιοποιηθούν οι κενοί χώροι, ποιος είναι ο σωστός χώρος, χρόνος και τρόπος που πρέπει να παρθεί η κάθε απόφαση.

Κάποτε η τακτική αφορούσε περισσότερο στο πως αμυνόμαστε, πλέον οι προπονητές στο υψηλό επίπεδο δουλεύουν επιστημονικά στο πως θα γίνουν πιο δημιουργικές και πιο αποτελεσματικές οι ομάδες τους.

Το είδαμε και στα πρώτα ματς του τριφυλλιού στη Λεωφόρο αν και ο Παναθηναϊκός απέχει πολύ από το να παρουσιάσει το ιδεατό μιας και ακόμα χρειάζονται μεταγραφές ποιοτικότερων παικτών.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News