Παναθηναϊκός: Εκπλήξεις και συνδυαστικές τακτικές με Τσοκάι σε φόρμα

Παναθηναϊκός: Εκπλήξεις και συνδυαστικές τακτικές με Τσοκάι σε φόρμα

Παναθηναϊκός: Παρότι έλειπαν από το ματς με τον ΠΑΣ, Χουάνκαρ-Κώτσιρας που δίνουν στην ομάδα overlap που θέλει ο προπονητής ο Κυπελλούχος δεν είχε θέμα να επιβληθεί.

Στα άκρα, παρότι στην τακτική υπάρχουν καθαροί εξτρέμ (Αϊτόρ, Παλάσιος) ο κόουτς θέλει και φουλ μπακ για να βγαίνουν επιθετικές βοήθειες.

Γενικά ο προπονητής έχει κόλλημα με τους πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή, επιθυμεί κάθε φορά που κατεβαίνει το τριφύλλι στην επίθεση να βλέπει 6-7 πράσινες φανέλες στα αντίπαλα καρέ.

Άμα Τρουιγέ και Τσοκάι προσαρμοστούν (ειδικά ο Αλβανός που είναι σκληρός και θα αναλάβει να κόβει στο κέντρο) θα έχεις στην αντίπαλη περιοχή ΚΑΙ τον Τσέριν που με τον ΠΑΣ ήταν απολαυστικός επιχειρώντας δις να σκοράρει με καλές προϋποθέσεις.

Η λογική του κόουτς ήταν να αποκτηθεί καθαρό 6αρι που θα παίζει κοντά στα στόπερ, θα ανεβάζει τις πίσω γραμμές και θα κάνει σωστές καλύψεις και παγίδες όταν θα προσπαθεί να πρεσάρει ψηλά. Ρόλο που είχε πάρει με επιτυχία ο Αλεξανδρόπουλος πέρσι χωρίς όμως ο μικρός να είναι βασικός.

Δίπλα σε ένα κόφτη μπορεί να παίξει πιο δημιουργικά ο Τσέριν. Οι χώροι που μπορεί να καλύπτει ο Σλοβένος και η ικανότητά του παίζοντας στον άξονα να προσφέρει ανασταλτικά και επιθετικά δίνουν τη δυνατότητα στον προπονητή να δοκιμάζει συνδυαστική τακτική με τον Αλβανό αμυντικό μέσο ως σωματοφύλακα της αμυντικής τετράδας και τους Τσέριν, Τρουιγέ, Κουρμπέλη να γυροφέρνουν τα αντίπαλα καρέ.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News