Παναθηναϊκός: «Δουλεύει» από φέτος για την επόμενη μέρα

Η βαθμολογια της Basket League: Η θέση του Παναθηναϊκού

Βλέπαμε τους οπαδούς στα social media να…λυσσάνε ξεσπώντας κατά πάντων στο πρώτο δεκάλεπτο (!) του αγώνα με το Περιστέρι (!) κι αναρωτιόμασταν τι θα ακολουθούσε αν τελικά η ομάδα γνώριζε ακόμα μία ήττα στη δυτική όχθη.

Μοιάζει απίστευτο ότι ο σύλλογος από τον περασμένο αιώνα κερδίζει τρόπαια διαρκώς, παρότι από το 2012 όλοι προέβλεπαν το τέλος εποχής λόγω φυγής Ζοτς και του βασικού κορμού παικτών.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε πολλούς αθλητές να λειτουργούν θεωρώντας εαυτούς μεγαλύτερα μεγέθη από το κλαμπ, από τον Κιθ Λάνγκφορντ και τον Μάριο Χεζόνια, μέχρι το Νικ Καλάθη και τον Κρις Σίνγκλετον.

Οι παίκτες δεν είναι αφελείς, κατάλαβαν πως από εδώ και πέρα μόνο φθορά θα υπάρχει όσοι εσωτερικοί τίτλοι κι αν έρχονταν και πήδηξαν από το καράβι το ιδανικό χρονικό σημείο.

Ο Ευρωπαϊκός Παναθηναϊκός έχει τελειώσει εδώ και δύο χρόνια. Μένει κάτι ακόμα, να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η επόμενη φουρνιά να έχει δικαίωμα να πετύχει.

Αυτό που βλέπουμε φέτος είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μία σεζόν μεταβατική (; ) που κάποιοι θα θυσιαστούν για να δημιουργηθεί ένα καθαρό πεδίο για τους επόμενους. Το δύσκολο στην περίπτωση του Εξάστερου είναι ότι μιλάμε για ομάδα που δεν έχει μάθει να πετυχαίνει με «εργαλεία», έχοντας στην αποστολή της συμπληρωματικούς καλαθοσφαιριστές.

Στα σπορ πολλές φορές ο χρόνος λειτουργεί διαφορετικά, φανταζόμαστε όμως πως δεν φτάνει μια χρονιά για να αλλάξει το τσιπ και να γυρίσει τούμπα η κατάσταση.

Χρειάζονται πολλές αλλαγές, στοχευμένες μεταγραφές, νέα κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση αρχίζει να φαίνεται έντονα πως πρέπει να δημιουργηθούν φέτος συνθήκες για να μπουν τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News