Παναθηναϊκός - Χίμκι: Η κριτική των πρασίνων

Παναθηναϊκός - Χίμκι: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Χίμκι.

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Χίμκι.

Δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το Τριφύλλι στην αγωνιστική επικράτηση κόντρα στη… σύνθεση ανάγκης απέναντι στους Ρώσους. Ακόμη, κι αν δεν αγωνίστηκαν Παπαπέτρου – Παπαγιάννης, ο Παναθηναϊκός υπερτερούσε υψομετρικά των Ρώσων και η αναμέτρηση μοιραία έγινε… παράσταση για έναν ρόλο, εκείνο του Μήτογλου.

Όντεντ Κάτας (8/10): Ο Ισραηλινός διάβασε (αν και ήταν προφανές) τις αδυναμίες της Χίμκι και εστίασε στις δυνατότητες του Μήτογλου. Δεν χρειάστηκε να παρέμβει κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφού το σκορ «άνοιξε» προς τα τέλη της β’ περιόδου για τους πράσινους. Βρήκε ρόλο στον Ουάιτ στο «3», αξιοποίησε τον Όγκαστ, ενώ έδωσε και μερικά λεπτά, στον Καλαϊτζάκη προς το φινάλε του αγώνα. Αντιθέτως, δεν σήκωσε από τον πάγκο τους Βουγιούκα και Φόστερ.

Σέλβιν Μακ (2,5/10): Τίποτα ιδιαίτερο (Μ5 πόντους, 1/4 τρίποντα, 2 ασίστ) από τον Αμερικανό γκαρντ. Άπαντες στον Παναθηναϊκό ελπίζουν πως περνάει απλώς περίοδο ντεφορμαρίσματος ο Μακ και πως θα επανέλθει σύντομα, διότι στα τελευταία ματς δεν έχει δώσει λύσεις και ταυτόχρονα, ανανέωσε και το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι!

Λευτέρης Μποχωρίδης (3,5/10): Φιλότιμη προσπάθεια κατέβαλε ο Έλληνας γκαρντ του Τριφυλλιού. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 3 πόντους και 3 ασίστ, ενώ είχε και 3 κερδισμένα φάουλ.

Ζακ Όγκαστ (4/10): Είχε μεγάλη ευκαιρία να φανεί απέναντι στην ελλιπέστατη πεντάδα της Χίμκι, όμως, δεν τα κατάφερε στο βαθμό που θα έπρεπε. Δεν περίμενε κανείς από εκείνον, τα… «όργια» του Παπαγιάννη, αλλά ένα δικό του «step up». Ο Όγκαστ πέτυχε 6 πόντους (3/6 δίποντα) και μάζεψε 5 ριμπάουντ σε 23:36.

Λεωνίδας Κασελάκης (4/10): Έπαιξε… όσο χρειάστηκε ο Κασελάκης απέναντι στη ρωσική ομάδα, δηλαδή ένα γεμάτο δεκάλεπτο, προκειμένου να δώσει ανάσες στη frontline, που απόντων των δύο «Παπ», οι υπόλοιποι έπεσαν… μια θέση (όπως ο Ουάιτ στο 3). Σε αυτό το διάστημα, πέτυχε ένα τρίποντο και έκλεψε μια μπάλα.

Ίαν Βουγιούκας (-): DNP

Γιώργος Καλαϊτζάκης (6/10): Θετικό πρόσημο στην εμφάνιση του Καλαϊτζάκη, ασχέτως αν το παιχνίδι είχε κριθεί προ πολλού. Ο νεαρός παίκτης του Παναθηναϊκού σημείωσε 7 πόντους σε 5 λεπτά.

Μάρκους Φόστερ (-): DNP

Νεμάνια Νέντοβιτς (8/10): Ο Σέρβος δεν μπήκε με το… καλό πόδι στο παρκέ, αλλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετετράπη στον ψυχρό δολοφόνο, που έχουμε συνηθίσει. Αν και με 30% στο τρίποντο (3/10), έφθασε τους 21 πόντους, ενώ μοίρασε και 5 ασίστ.

Άαρον Ουάιτ (7.5/10): Άρεσε ο Αμερικανός φόργουορντ και στη θέση «3». Είχε… κέφια από τα 6,75 (3/4 τρίποντα), φώναξε παρών να δώσει λύση στο κενό που άφησε ο Παπαπέτρου. Αμυντικά, δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα, μαζεύοντας και 5 ριμπάουντ σε μια ιστορική μέρα για την ομάδα του στο συγκεκριμένο τομέα.

Ντίνος Μήτογλου (10/10): Ο X-Factor του παιχνιδιού ήταν ο Μήτογλου, ο οποίος είχε τοποθετήσει μαγνήτη στην μπάλα. PIR 42 με 29 πόντους (10/14 δίποντα) και 100% εύστοχες από την γραμμή της φιλανθρωπίας (9/9). Δεν είδε κανέναν αντίπαλο ο Έλληνας φόργουορντ (12 ριμπάουντ), ο οποίος εξελίχθηκε πολύ γρήγορα στον απόλυτο πρωταγωνιστή.

Μπεν Μπέντιλ (3/10): Μπορεί να δώσει περισσότερα ο Γκανέζος, αλλά αγνοεί τις καλές του επιδόσεις (στην Ευρώπη) από εκείνο το εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, πριν από περίπου δύο μήνες.

Χάουαρντ Σαντ Ρος (4,5/10): Μέτριο προς κακό το παιχνίδι από τον Κουβανό. Δεν πήρε προσπάθειες στην επίθεση, δεν έφτιαξε παιχνίδι στους συμπαίκτες του και περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News