Παναθηναϊκός: Αλλάζει διάταξη ο Γιοβάνοβιτς - Παίκτες σε νέα θέση

Παναθηναϊκός: Πλάνο από τη 2η προπόνηση στο Κορωπί! (pic)

Μία από τις πολλές αλλαγές που αναμένεται να φέρει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό και ίσως η σημαντικότερη είναι αυτή του συστήματος.

Από το περσινό 4-3-3 του Μπόλονι φέτος θα κυριαρχήσει το 4-2-3-1 το σύστημα κατατεθέν του Σέρβου τεχνικού. Οι πράσινοι φέτος σκοπεύουν να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο παιχνιδιού τους θελουν να έχουν την μπάλα περισσότερο στα πόδια τους και σαφώς να παίζουν πολύ πιο επιθετικά σε σχέση με πέρυσι που ήταν κυρίως πίσω από την μπάλα.

Επιπλέον με το 4-2-3-1 θεωρητικά θα υπάρχει ένας λιγότερος παίκτης στο κέντρο κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τα λεπτά που θα παίρνουν οι παίκτες που παίζουν στη συγκεκριμένη θέση ενώ θα υπάρχει και λιγότερη κούραση.

Ο ποδοσφαιριστής που θα φύγει από τη μεσαία γραμμή θα μεταφερθεί πιο μπροστά θα είναι δηλαδή το λεγόμενο δεκάρι Αυτός εκτός απρόοπτου θα είναι ο Λούκας Βιγιαφάνιες Αυτή είναι και μία πιο φυσική θέση για τον Αργεντινό και πιθανότατα θα του λύσει τα πόδια μία τέτοια αλλαγή.

Πέρυσι τον είδαμε να αγωνίζεται αριστερά είτε στο κέντρο είτε ως εξτρέμ. Καμία από τις δύο θέσεις δεν είναι οι ιδανικές και από τη φετινή χρονιά αναμένεται να παίζει σε πιο γνώριμα λημέρια με άπαντες να ελπίζουν πως θα δουν τον καλό Βιγιαφάνιες και όχι αυτόν που είδαν στο μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης σεζόν.

Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη διαφορά με τον ερχομό του 4-2-3-1. Πέρυσι έλειψε από τον Παναθηναϊκό ένας παίκτης στον συγκεκριμένο χώρο να μπορεί να προωθήσει γρήγορα και επιτυχημένα την μπάλα μπροστά.

Επιπροσθέτως το «10» αναμένεται να γυρνάει αρκετά πίσω για να πάρει την μπάλα από την άμυνα και να ξεκινήσει από εκεί το χτίσιμο της επίθεσης. Αν δουλευτεί καλά η αλλαγή συστήματος αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στον Παναθηναϊκό της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News