Παναθηναϊκός: Αλλαξαν οι εποχές και οι απαιτήσεις για αντι-Σένκεφελντ!

Σένκεφελντ: «Έβαλαν… το πούλμαν μπροστά από την εστία»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του έχουν…βγάλει τα μάτια τους στο βίντεο να βλέπουν παίκτες, αυτό που …καίει τον κόουτς σήμερα είναι να πετύχει διάνα στην επιλογή του αντι-Σένκεφελντ.

Οι τοπ ομάδες σήμερα ξοδεύουν πολλά λεφτά για να αποκτούν στόπερ με μεγάλο ποσοστό στις εύστοχες πάσες. Ο σέντερ μπακ δεν φτάνει να έχει σωματικά προσόντα, δύναμη και να είναι καλός στο μαρκάρισμα. Τα δεδομένα για την συγκεκριμένη θέση έχουν ανατραπεί.

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να έχει ένας στόπερ είναι να διαθέτει ποιότητα στην δημιουργία, να διαβάζει το παιχνίδι, να σπάει το αντίπαλο πρέσινγκ πασάροντας σωστά.

Αυτό ικανοποιητικά στο τριφύλλι το κάνει μονάχα ο Δημήτρης Κουρμπέλης γι αυτό υπάρχει καιρό τώρα …βουητό πέριξ της ομάδας ότι ο κάπτεν πρέπει να γυρίσει στόπερ.

Προφανώς ποδοσφαιριστές που κάνουν τα παραπάνω είναι πανάκριβοι εκτός κι αν έχεις καλό σκάουτινγκ που να μπορεί να διακρίνει ευκαιρίες. Σαν την περίπτωση του Ρενέ Χένρικσεν ας πούμε. Ή του Ροντρίγκο Μολέδο.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News