«Ούριο άνεμο» φυσούν... οι μεταγραφές!

«Ούριο άνεμο» φυσούν... οι μεταγραφές!

Αποκτήθηκαν από τον Παναθηναϊκό για το «level up» και κόντρα στον ΠΑΟΚ «έλαμψαν» για πρώτη φορά οι νεοαποκτηθέντες. Το σκορ ίδιο με του Κορωπίου και του φιλικού με την Λαμία, όμως, η «εικόνα» του Τριφυλλιού άλλαξε άρδην. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Ο χρόνος «πιέζει», αλλά τα… διαμάντια φτιάχνονται στην πίεση. Το γνωρίζαμε και από πριν, επιβεβαιώθηκε και ύστερα από τέσσερα φιλικά, πως το σαλπάρισμα του πράσινου «πλοίου» για φέτος θα γίνει υπό πρωτόγνωρες συνθήκες ελέω ιού και γενναίων αποφάσεων που πάρθηκαν στη διαμόρφωση του ρόστερ.

Ωστόσο, στο «Ελ Πάσο» με τον ΠΑΟΚ δόθηκε το έναυσμα για αντίσταση στις αγωνιστικές δυσκολίες από την ποιοτική άνοδο που προσφέρουν οι μεταγραφές και σαφώς από το ταλέντο των ακαδημιών. Η νίκη 1-0 των φιλοξενούμενων δεν έχει να λέει…

… ακριβώς για τον λόγο πως ο Πογιάτος έκανε ένα βήμα προς τα μπροστά και στο ανασταλτικό, αλλά πολύ περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι. Το «παζλ» στο μυαλό του δεν βρίσκεται καν στην τελική φάση, όμως, η ομορφιά που αρχίζει να σχηματίζεται, βάζει τον παρατηρητή σε ρόλο ονειροπόλου.

Το «τριφύλλι» δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, δέχθηκε ένα φτηνό γκολ από τον Άκπομ, ενώ στη μάχη του κέντρου επιβλήθηκε σε βαθμό ικανοποιητικό. Ο Αγιούμπ είναι σταθερά καλός στον άξονα, σήμερα περισσότερο και σαν «κόφτης». Ο Σερπέζης εξήγησε γιατί ενθουσιάζει τους προπονητές του. Έγινε και… Τσάβι στο τετ α τετ του Σαβιέρ.

«Ούριο άνεμο» φυσούν... οι μεταγραφές!

Και πάμε στο… κύριο πιάτο που προέβαλα παραπάνω από το «μενού». Καρλίτος, Σάντσες, Σαβιέρ και Βέλεθ θα επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό τη… θαλάσσια πρόωση του «πλοίου». Στην Καλλιθέα αναδείχθηκε το επιθετικό «4-3-3» του Πογιάτος με καλές ευκαιρίες, προϊόν ευέλικτου ποδοσφαίρου. 8 (6 εντός) τελικές έναντι 8 του πιο έτοιμου και… γνώριμου ΠΑΟΚ και κατοχή 52-48% υπέρ των τυπικά γηπεδούχων.

Στο δικό μου το μάτι ο Καρλίτος πρέπει να χρησιμοποιηθεί στην κορυφή και ο Μακέντα στα πλάγια. Ακόμη, ο Χατζηγιοβάνης πρέπει να παραδειγματιστεί από το απλό και γρήγορο ποδόσφαιρο του Σαβιέρ (σε αυτό «υπερτερεί» ο Πορτογάλος στον συναγωνισμό των δύο). Ο Σάντσες μπορεί να γίνει η αεικίνητη «μηχανή» με έφεση στη δημιουργία που φανταζόταν ο Ρόκα, όταν απελευθέρωνε τον Γιόχανσον.

Αναφορικά με το πρωτάθλημα, το… παν είναι το «τρίποντο» με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Όπως κι αν αυτό έρθει. Διότι κατά αυτόν τον τρόπο, θα ανανεωθεί ο χρόνος προετοιμασίας κατά δεκαπέντε(!) μέρες. Αρκετές για να μπουν στο παιχνίδι Βίγια – Αϊτόρ και ο Πογιάτος να προχωρήσει σημαντικά στη συγκόλληση των κομματιών του «παζλ».

Υ.Γ Πρέπει να κλείσει το συντομότερο το «κενό» στο αριστερό άκρο της άμυνας. Την έβγαλε πάντως σε ικανοποιητικό βαθμό την υποχρέωση ο Μαυρομμάτης.

Υ.Γ 2 Έχω να πω μόνο καλά λόγια για τη λευκή φανέλα. Αλλά ακόμα καλύτερα για τον τρόπο προώθησης αυτής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «πανΑΘΗΝΑϊκός»!

Υ.Γ 3 Το PanathinaikosTV αξίζει τα λεφτά του. Όποια κι αν είναι η τελική τιμή, είναι αυτό που αποζητούσε τόσα χρόνια ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Και με σεβασμό για τον αντίπαλο.

Υ.Γ 4 Οι… «100» του Παναθηναϊκού «έφτιαξαν» με τα συνθήματα τους παίκτες. Μια πρώτη «επικοινωνία» των καινούργιων μεταγραφών με τον κόσμο της ομάδας μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.

Υ.Γ 5 Είδαμε και ημίχρονο να λήγει στο 43′ πάνω σε φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού για γέμισμα στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Εύγε!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News