Οριστικό: Βασάρας ο επιδιαιτητής!

Στον Κύρο Βασάρα δόθηκε το χρίσμα για τη θέση του επιδιαιτητή της ΚΕΔ μέχρι την 1η Οκτωβρίου όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση της ΕΠΟ με τη Σούπερ Λιγκ.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Γιώργος Γκιρτζίκης μετά το πέρας της συνάντησης, τονίζοντας ότι υπήρξε έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη των Γκρούτση και Σαραϊδάρη.

[ads2]

«Είχαμε μία συνάντηση με τον πρόεδρο της Super League τον κύριο Στράτο. Παρόντες ήταν οι Σαραϊδάρης και Γκρούτσης. Είπαμε τα διάφορα που συζητούνται. Φάνηκε ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε. Δώσαμε εντολή να αποσυρθούν σε ένα γραφείο και να αποφασίσουν γιατί τα όρια έχουν στενέψει. Μετά από μισή ώρα συζήτησης ήρθαν και μου ανακοίνωσαν την απόφασή τους», τόνισε αρχικά ο Γκιρτζίκης, ο οποίος στη συνέχεια διάβασε την κοινή ανακοίνωση των Σαραϊδάρη και Γκρούτση.

«Οι υπογραφόμενοι Σαραϊδάρης και Γκρούτσης αποφασίσαμε τον ορισμό του κύριου Βασάρα μέχρι τη 01.10.2016 ημέρα ανάδειξης των αρχαιρεσιών της ΕΠΟ. Ο ορισμός αυτός έγινε μετά από σχετική ανταλλαγή απόψεων και τη σχετική μας συμφωνία. Τη συμφωνία ανακοινώσαμε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Σαραϊδάρη και Γκρούτση.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης τόνισε πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά αυτό το σαββατοκύριακο: «Το πρωτάθλημα αρχίζει κανονικά το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Μου μετέφερε ο κύριος Στράτος το αίτημα των ΠΑΕ στο να βρεθεί FIFA και UEFA στην Ελλάδα. Για μένα λέω ότι με αυτή τη λύση πλέον έχει λυθεί το πρόβλημα. Άλλωστε ο Κύρος Βασάρας είναι μέλος της επιτροπής της UEFA. Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον κύριο Βασάρα και ελπίζω οι ΠΑΕ να σταματήσουν τις ανακοινώσεις και να σταματήσουν να αμφισβητούν κάθε διαιτητή. Και η ίδια η FIFA και η UEFA το ζητάει αυτό. Και η Nova τους τόνισε ότι το προϊόν δεν πρέπει να το πυροβολούν. Ελπίζω η καινούργια χρονιά να είναι μια καλή χρονιά και το ποδόσφαιρο να ανέβει επίπεδο. Όλοι μας έχουμε τη διάθεση να το υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για τις δηλώσεις Παναγόπουλου επισήμανε: «Δεν πρέπει οι ΠΑΕ να αναφέρονται σε ονόματα διαιτητών. Γι’ αυτό πρώτα να βλέπουνε τα αποτελέσματα, να κάνουν την προσπάθειά τους και αυτά είναι μόνο για κατανάλωση. Κακώς ο κύριος Παναγόπουλος το έκανε αυτό. Η επιτροπή διαιτησίας έχει το ελεύθερο να χρησιμοποιήσει τους κατάλληλους διαιτητές. Είχαμε έναν πίνακα με αριθμό 26 και παίξανε 45. Δεν απαγορεύει κανείς στην επιτροπή να παίξουν όσοι μπορούν. Οι πίνακες δεν αλλάζουν. Είναι ανοιχτοί και ανήκουν στη δικαιοδοσία της ΚΕΔ. Η καραμέλα περί ισπανικού μοντέλου, δεν είναι αυτό που νομίζουν μερικοί. Δεν μπορεί όποιος θέλει να αλλάζει τους πίνακες».

Όσο για την αντικατάσταση των διαιτητών που έχουν προκαλέσει πρόσθεσε: «Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος. Η επιτροπή ας κάνει αυτό που πιστεύει. Ποιος είναι ο κύριος Παναγόπουλος να ζητάει… Έχω ακούσει από τον Υφυπουργό επίσης πολλά. Αν κάνουμε τα θέλω του καθενός πράξη, τότε δεν θα μείνει κανένας».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News