Ώρες μικρές στα σκοτεινά...

Ώρες μικρές στα σκοτεινά...

«Ευτυχώς θα υπάρχει το ποδόσφαιρο που μας ψυχαγωγεί» άκουσα κάπου για την καραντίνα και έσκυψα επιδεικτικά το κεφάλι μου σκεπτόμενος τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Ο σύγχρονος άνθρωπος καταστρέφει περισσότερα όταν χτίζει, παρά όταν γκρεμίζει. Όταν… πρακτικά «γκρέμισε» το ρόστερ του ο Παναθηναϊκός κάπου στα μέσα της θητείας του Μαρίνου Ουζουνίδη, ακολούθησε η ελπιδοφόρα… φουρνιά των ακαδημιών και ο Δώνης. Τώρα, που «έχτισε» ρόστερ το Τριφύλλι, το αποτέλεσμα είναι ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΟ.

Μα, έγιναν δέκα μεταγραφές το καλοκαίρι, θα πει κάποιος. Ήταν πασιφανές πως δεν χρειάζονταν τόσες οι πράσινοι μέχρι και πριν τα περσινά πλέι οφ. Και η πικρή αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός πλέον χρειάζεται… δέκα μεταγραφές. Και τράβα… λύνε συμβόλαια πάλι. Θα γίνω σαφής.

Από τα άκρα ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει απολύτως τίποτα. Σάντσες και Ζαγαρίτης είναι ανούσιοι στο επιθετικό κομμάτι.. Να παίξουν το ένα – δύο με τα εξτρέμ. Αλλά ποια εξτρέμ; Υποτίθεται πως αναβαθμίστηκε η ομάδα στα «φτερά». Δύο μπαλιές πέρασαν όλες κι όλες στο ματς με τον Ατρόμητο (από Κουρμπέλη και Βιγιαφάνιες στο 6′ και στο 90+3), Σαβιέρ και Αϊτόρ έχασαν το κοντρόλ…

Λείπει ο δημιουργός, διότι κέντρο και επίθεση δεν συνδέονται ούτε με… συρραπτικό. Μέχρι να έρθει ο «Βίγια» (που… ουσιαστικά ακόμα δεν έχει επιστρέψει), ήταν άφαντο το καθαρό «δεκάρι», ένας Ζαχίντ, ας πούμε. Λείπει μέχρι και ο σέντερ μπακ (!), που είχε πει ο Δώνης πως εκεί δεν αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση. Γιατί ο Βέλεθ είναι μεν ποιοτικός παίκτης, βγάζει, όμως, συχνά τραυματισμούς, ενώ ο Κολοβέτσιος ήταν πάντοτε παρόν… και τελικώς παραχωρήθηκε!

Ας μη γελιόμαστε. Ο Παναθηναϊκός δεν θα επιστρέψει στην Ευρώπη το επόμενο καλοκαίρι, αλλά θα περιοριστεί να κάνει μια KANONIKH προετοιμασία. Μακάρι να βγω ψεύτης. Με 4/12 βαθμούς (25%) εντός έδρας (κόντρα στον Απόλλωνα με την ψυχή στο στόμα) και τρία ντέρμπι μπροστά, το… ποτάμι μόνο με θαύμα θα «γυρίσει» πίσω!

Και θα’χει να το λέει και ο Μπόλονι σε συγγενείς και φίλους πως στα 26 χρόνια της προπονητικής του καριέρας, ομάδα σε χειρότερη κατάσταση δεν ανέλαβε ποτέ ξανά. Συμπάθησε με κόουτς, αλλά από την… «έρημο», που ανέφερες, δύσκολα θα βγεις. Μονάχα καμιά «όαση» για λίγο νερό… αν θα βρεις!

Ενώ με τη σειρά μας, από την σπιτική μας «φωλιά» μέσα στην έρημο… του Lockdown, τον τρόπο να παραμείνει ατάραχη η ψυχική μας υγεία…

Υ.Γ Άσχετο, αλλά ο τίτλος του δημοφιλούς άσματος του Μαζωνάκη, θα μπορούσε να «καρφιτσωθεί» πάνω από την στήλη μας με τα ποδοσφαιρικά blogs.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News