Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η τραγική εκκίνηση στο πρώτο ημίχρονο και οι χαμένες ευκαιρίες στο έτερο, έφεραν τη δεύτερη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι μπήκαν… τρακαρισμένοι, έχασαν με το… καλησπέρα το κέντρο και έπρεπε να δεχθούν το γκολ, για να ξεκινήσουν να παίζουν το ποδόσφαιρο που ξέρουν. Στο β’ ημίχρονο ο Μπόλονι άλλαξε την «εικόνα» με τις αλλαγές του και θα μπορούσε ο Ρουμάνος να φθάσει μέχρι και… στην ανατροπή!

Λάσλο Μπόλονι (5/10): Επέμεινε με το δίδυμο Μακέντα – Καρλίτος, αφήνοντας στα χαφ εκτεθειμένους τους Κουρμπέλη – Μαουρίσιο. Δεν δικαιώθηκε με τον Χουάνκαρ, ο οποίος χρειάζεται αγωνιστικά λεπτά. Συνολικά, οι παίκτες του στο ξεκίνημα, δεν είχαν καθαρό μυαλό. Μετά τη διακοπή του ημιχρόνου, προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις που έπιασαν τόπο. Του… πιστώνεται πλήρως η άνοδος της ομάδας.

Σωκράτης Διούδης (4/10): Δεν είχε πολύ δουλειά ο Διούδης στο παιχνίδι. Θα μπορούσε να δώσει ανάσες στην ομάδα του στο πρώτο άσχημο 20λεπτο, όμως, οι μεταβιβάσεις του κατέληξαν στον αντίπαλο. Στη φάση του γκολ δεν γινόταν να αντιδράσει. Ευτυχώς, για εκείνον και τον Παναθηναϊκό, δεν πλήρωσε το δικό του «τσαφ» στο 11′.

Μπαρτ Σένκεφελντ (4/10): Αγωνίστηκε με πρόβλημα για ένα ημίχρονο. Είχε μπόλικη δουλειά στο πρώτο 20λεπτο. Οι πράσινοι δεν κράτησαν μπάλα και ο Ολλανδός ήταν συνεχώς σε… δράση. Σε γενικές γραμμές, τα πήγε καλά. Δεν πρόλαβε τον Μασούρα στη φάση του 1-0, εκτέθηκε ως ένα βαθμό από τη δεξιά άμυνα.

Αχιλλέας Πούγγουρας (5/10): Ήταν καλός ο Έλληνας αμυντικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Κι αυτός, αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στο κακό διάστημα του Τριφυλλιού. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Βασίλης Ζαγαρίτης (8/10): Συγκινητικός ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού και αναμφισβήτητα ο κορυφαίος της ομάδας. Ο «Ζάγα» άδραξε την ευκαιρία και έδωσε απαντήσεις, ακόμη κι όταν οι πράσινοι ένιωθαν «πνιγμένοι» στο ξεκίνημα του αγώνα. «Έσβησε» τον Ραντζέλοβιτς, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, είχε προωθήσεις και μια σέντρα «πάρε – βάλε» στον Μακέντα στο 78′.

Φακούντο Σάντσες (2/10): Πολύ κακή η εμφάνιση του Αργεντινού, ο οποίος έχει αρνητική πρωτιά στα λάθη σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Ήταν απών στο γκολ του Ολυμπιακού με τον Χατζηγιοβάνη να αδυνατεί να τον καλύψει αποτελεσματικά. Είχε λανθασμένες πάσες, ατομικά λάθη, δεν βοήθησε στην επίθεση έχοντας δύο σουτ που δεν απασχόλησαν τον Σα και μια ανεκμετάλλευτη μακρινή μπαλιά από τον Βιγιαφάνιες.

Δημήτρης Κουρμπέλης (6/10): Βιονικός ο «Κούρμπε» που κουβαλούσε στα πόδια του και τον «τελικό» της Εθνικής με την Σλοβενία, προσπάθησε να διώξει τη… συννεφιά των πρώτων λεπτών. Είχε μια καλή ευκαιρία στο 33′, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Στο β’ ημίχρονο πέρασε στη θέση του στόπερ και τα πήγε περίφημα, μαζί με τον Πούγγουρα.

Μαουρίσιο (5/10): Κι αυτός, μαζί με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, είχε υψηλή απόδοση. Ωστόσο, την αποψινή του εμφάνιση στιγμάτισε μια λανθασμένη επιλογή. Από δική του ατομική προσπάθεια, το Τριφύλλι βγήκε σε αντεπίθεση δύο εναντίον ενός, αλλά την κατάλληλη στιγμή δεν πάσαρε στον Καρλίτος για την ισοφάριση.

Χουανκάρ (3/10): Δεν βοήθησε ο Ισπανός στο πρώτο ημίχρονο. Εμφανώς, του λείπουν αγωνιστικά λεπτά. Ενδεικτικό αυτού, οι αργές επιλογές του. Σωστά αντικαταστάθηκε από τον Μπόλονι.

Τάσος Χατζηγιοβάνης (4/10): Προσπάθησε να κουβαλήσει την μπάλα στο πρώτο μέρος. Ήταν ο πιο δραστήριος και πάλι, όμως, δεν τροφοδοτήθηκε σωστά. Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 59′, όμως, ο Σα απέκρουσε ενστικτωδώς. Πρέπει να σκύψει το κεφάλι του και να δουλέψει ο Μυτιληνιός, κι όχι να κάνει παράπονα στον προπονητή του!

Φεντερίκο Μακέντα (2/10): Δεν είχε (ξανά) ουσιαστική συμμετοχή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, θα μπορούσε να γίνει ο… ήρωας του ντέρμπι, αλλά έχασε μια φάση, από αυτές που λέμε, πως δεν χάνονται. Κρίμα, βρε Κίκο!

Καρλίτος (4/10): Προβληματική ήταν και η εικόνα του Καρλίτος στο παιχνίδι. Αλλά με δύο ενέργειες θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Η πρώτη ήταν η τελική πάσα που πέρασε στον Χατζηγιοβάνη στο 59′. Η δεύτερη ΘΑ ήταν να εκτελέσει τον Σα, αλλά δεν πήρε πάσα από τον Μαουρίσιο.

Αλεξανδρόπουλος (6/10): Έδωσε… απαντήσεις ο νεαρός χαφ. Με την παρουσία του, το Τριφύλλι έγινε πιο συμπαγές στο κέντρο. Κυκλοφόρησε την μπάλα, ήταν σχεδόν αλάνθαστος, όποτε, χρειάστηκε να επέμβει. Μαζί με τον Ζαγαρίτη, τα «κέρδη» του Παναθηναϊκού από το αποψινό ντέρμπι. Πέρασε αναγκαστικά ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο στη θέση του Σένκεφελντ.

Σαβιέρ (5/10): Ο Πορτογάλος «ανέβασε» επιθετικά τον Παναθηναϊκό, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 45′. Έτρεξε αρκετά, μοίρασε παιχνίδι και συνέβαλε στο να κλειστεί ο Ολυμπιακός στην περιοχή του. Άτυχος, αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια από το παιχνίδι στο 88′ και από ότι φαίνεται δεν γλίτωσε τη ρήξη χιαστού.

Βιγιαφάνιες (5/10): Ο Αργεντινός ξεχωρίζει στον φετινό Παναθηναϊκό για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Ήταν μαχητικός, από τη στιγμή που εισήλθε στο ματς στο 64′. Είχε μια ωραία μπαλιά προς τον Σάντσες, αλλά ο τελευταίος δεν έγινε αποδέκτης. «Ανεβαίνει» και είναι θέμα χρόνου να γίνει και… ενδεκαδάτος.

Γιοάν Μολό (-): Αγωνίστηκε για λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News