«Όλα στην εντέλεια με Βαρδινογιάννη»

«Όλα στην εντέλεια με Βαρδινογιάννη»

Ο Γιάννης Στάθης μίλησε σε αθλητική ιστοσελίδα για το… πράσινο παρελθόν του, τον Βαρδινογιάννη, αλλά και το σήμερα. Τι λέει για ΤΟΝ Γιώργο Δώνη.

Ξεκίνησες από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Τι θυμάσαι περισσότερο από εκείνες τις ημέρες;

«Έγινα επαγγελματίας στον Παναθηναϊκό κατόπιν εισήγησης του Μαλεζάνι. Ένας κανονικός τρελός. Κλασικός Ιταλός και λάτρης της τακτικής. Αυτό που ήθελε να παίξει τότε με την άμυνα ζώνης επειδή δεν το είχαμε μάθει στην Ελλάδα ήταν πολύ δύσκολο να βγει. Αυτός και ο λόγος που δεν πήγαινε καλά η ομάδα. Ήταν ένας πολύ καλός προπονητής που τον αδίκησε η παρουσία του στην Ελλάδα».

«Για τη σημερινή κατάσταση στον Παναθηναϊκό έπαιξε μεγάλο ρόλο η αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη»
Μπορούσες τότε να φανταστείς την ομάδα στη σημερινή της κατάσταση;

«Τότε υπήρχε ο Βαρδινογιάννης, τα πάντα λειτουργούσαν στην εντέλεια. Είχαμε τα πάντα, τις καλύτερες συνθήκες δουλειάς για έναν ποδοσφαιριστή. Δεν μπορούσες να φανταστείς τότε ότι ο Παναθηναϊκός θα φτάσει σε αυτό το σημείο».

Θεωρείς, λοιπόν, πως για τη σημερινή κατάσταση ευθύνεται η αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη;

«Θεωρώ πως έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο αυτό. Μιλάμε για μία από τις πιο δυνατές οικογένειες στην Ελλάδα που αγαπούσε τον Παναθηναϊκό».

Σήμερα πως βλέπεις την κατάσταση στον Παναθηναϊκό έχοντας παίξει πολλές φορές αντίπαλος του;

«Σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο γιατί όταν θυμάσαι τον Παναθηναϊκού του νταμπλ έχεις στο μυαλό σου αυτές τις εικόνες. Έχουν περάσει τα χρόνια, είσαι επαγγελματίας και θες το καλό της ομάδας σου αλλά δεν έχει πια την αίγλη που είχε. Μου αρέσει όμως η δουλειά που γίνεται αυτή την περίοδο, ο Δώνης είναι ένας πολύ καλός προπονητής και δουλεύει καλά με τους νέους. Θέλει να κάνει επιθετική την ομάδα του. Μπορεί να λείπει η εμπειρία αλλά σίγουρα υπάρχει ταλέντο. Οι οπαδοί θέλουν να επιστρέψει στην κανονικότητα ο Παναθηναϊκός και κανονικότητα σημαίνει τίτλος».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News