Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Νιάς - Τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες του

Οριστικά «πράσινος» ο Νιασέ

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Σεχ Νιάς για τη μεσαία γραμμή και το newspao.gr σκιαγραφεί το αγωνιστικό προφίλ του Σενεγαλέζου χαφ.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Σεχ Νιάς για τη μεσαία γραμμή και το newspao.gr σκιαγραφεί το αγωνιστικό προφίλ του Σενεγαλέζου χαφ.

Ο Νιάς είναι 20 ετών και προέρχεται από τις ακαδημίες της Λιλ, με την οποία έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής, χωρίς ωστόσο να ξεχωρίζει εντυπωσιακά όπως άλλα παιδιά της ηλικίας του. Πάρα αυτά αποτελεί ένα σημαντικό πρότζεκτ για την Λιλ και για αυτό δε δέχτηκε να μπει κάποια οψιόν για τον παίκτη.

Ο Νιάς είναι αρκετά ψηλός (1.88) και διακρίνεται για το πως χρησιμοποιεί το κεφαλί του σε διεκδικήσεις, ενώ γενικότερα πρόκειται για έναν αρκετά δυναμικό παίκτη που προσέχει αρκετά τα νότα του και τα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Παίζει τόσο ως αμυντικό χαφ, όσο και ως σεντέρ μπακ και δεν αποκλείεται να δώσει λύσεις ως εναλλακτική μιας που αποχώρησε ο Μαυρομμάτης.

Όσον αφορά τα όποια αρνητικά, ο 20χρονος δεν έχει κάποια εμπειρία από επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς έχει μόλις δύο επίσημες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Λιλ. Παράλληλα, δε διακρίνεται για την ταχύτητά του ή τις δημιουργικές πτυχές του.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News