Οι στόχοι Πιτίνο στον Παναθηναϊκό

Πιτίνο: "Γι' αυτό έβαλα μαζί Ράις και Παππά"

H φιλοσοφία του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό αποτυπώνεται σε ένα πίνακα, στον οποίο ο Αμερικανός προπονητής οριοθετεί τους στόχους της ομάδας πριν το παιχνίδι.

Για παράδειγμα στο παιχνίδι με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, οι πράσινοι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ…

Στην επίθεση ο Παναθηναϊκός έπιασε μόλις 1/5 στόχους του απέναντι στη Ζενίτ, δηλαδή τα 12+ επιθετικά ριμπάουντ (είχε 16). Δίπλα στους υπόλοιπους τέσσερις στόχους υπήρχαν ισάριθμα «Χ». Ο Πιτίνο ζήτησε 20 ασίστ, 40+ paint touches, 20+ πόντους στον αιφνιδιασμό και λιγότερα από 10 λάθη. Οι παίκτες του είχαν 17 ασίστ, 34 paint touches, 16π. στον αιφνιδιασμό και 20 λάθη.

Στην άμυνα, το «τριφύλλι» δέχτηκε 81π. και πέτυχε το 50% των στόχων του (3/6). Για την ακρίβεια, οι «πράσινοι» έπιασαν τον στόχο των 35 deflections (είχαν 35), των 10+ κλεψιμάτων (είχαν 14κλ.) και των λιγότερων από 10 σουτ του αντιπάλου από δεύτερες επιθέσεις (είχαν 6 οι Ρώσοι).

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν 5+ κοψίματα (έκαναν 4κοψ.), να κρατήσουν τη Ζενίτ κάτω από το 32% στο τρίποντο (είχε 48% η ομάδα του Ζοάν Πλάθα) και να μην επιτρέψουν στους γηπεδούχους να έχουν πάνω από 30 paint touches (είχαν 44).

Οι στόχοι Πιτίνο στον Παναθηναϊκό

Πηγή φωτογραφίας: sdna.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News