Οι δύο αποχρώσεις του «White»!

Οι δύο αποχρώσεις του «White»!

Ουάιτ έφυγε, Ουάιτ ήρθε… όμως, ο καμβάς ζωγραφικής του Δημήτρη Πρίφτη, τώρα, τελειοποιείται αρμονικά. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Πιθανώς, ο Οκάρο Ουάιτ να είναι ο καλύτερος ξένος φόργουορντ μετά τον Κρις Σίνγκλετον. Και θα λέγαμε, πως, ο σχεδιασμός του Δημήτρη Πρίφτη αρχίζει και θυμίζει κάτι από… Αργύρη Πεδουλάκη το καλοκαίρι του 2016 σε μια πιο cheap, αλλά, εξίσου, effective για τα δεδομένα, μέθοδο.

Δεν θα τοποθετήσουμε το νεοαποκτηθέντα, τόσο στο «ζύγι» με τον Ντίνο Μήτογλου, γιατί ο τελευταίος θα έπαιζε σαν Έλληνας (θα ήταν πιο εύστοχο να συγκριθεί με το πέρασμα των ετών με τον Λευτέρη Μαντζούκα), αλλά με τον συνεπώνυμό του, Άαρον Ουάιτ, την – άλλοτε – εναλλακτική λύση των Βόβορα – Κάτας για το «4».

Ο πρώην της Ούνιξ (σ.σ ο Πρίφτης γίνεται, άξια, προπονητής Ευρωλίγκα και γιατί, έχει, πλέον, αυξημένες γνωριμίες με παίκτες επιπέδου της διοργάνωσης), λοιπόν, φέρνει στον Παναθηναϊκό ένα στοιχείο που έλειπε, την αθλητικότητα.

Ο Άαρον ήταν «soft» στο συγκεκριμένο τομέα, αρκετές φορές έπαιζε με άριστα το «10» στο 7-7,5, αλλά και άλλες στο 3-4. Αμυντικά ταλαιπωρούταν από «fit» και σκληρούς αντιπάλους, ενώ απόντος κλασσικού γκαρντ αμυντικού, η ζωή του γινόταν σε ορισμένες περιπτώσεις, αφόρητη ανασταλτικά.

Ο Οκάρο, τώρα γνωρίζει τα κορυφαία παρκέ, όμως, έδειξε στην πορεία του και στο NBA και στα χαμηλότερα κλιμάκια της Ευρώπης, πως μπορεί να αποτελέσει έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών της διοργάνωσης, σε συνεργασία με τον Σαντ Ρος, που επίσης, «κόβει» την ορατότητα των αντιπάλων στην καταλυτική πάσα κατά ένα μεγάλο βαθμό. Μαζί με τον Χεζόνια, ο προαναφερθέν καμβάς του Έλληνα προπονητή θα «σφύζει» από… φωτεινά χρώματα!

Στο… μεταγραφικό ο τελικός… πανηγυρισμός θα έρθει με την έλευση ενός ικανού PG και την ανανέωση του Χεζόνια. Έως, τότε, ας κρατηθεί η απαραίτητη υπομονή, διότι το τελικό πορτρέτο φαίνεται πως και με τα… λίγα να μπορεί να κορνιζαριστεί!

Αναφορικά με το πρόγραμμα της Ευρωλίγκα, υπάρχει μια δικαιολογημένη ανασφάλεια για την εκκίνηση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων (τέσσερα εκτός – Μονακό, Ρεάλ, Μπασκόνια, Μακάμπι και δύο εντός – Φενέρ, Εφές), καθώς το νεοσύστατο γκρουπ του Παναθηναϊκού θα κληθεί να ριχτεί αμέσως, στα… βαθιά. Για αυτό, και ο κόσμος θα πρέπει να φανεί επιεικής και δίκαιος με την ομάδα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News