Ο Γιοβάνοβιτς πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών: «Ήταν μια όμορφη κίνηση»

Ο Γιοβάνοβιτς πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών: «Ήταν μια όμορφη κίνηση»

Ο Πολωνός διαιτητής του ντέρμπι των «αιωνίων», Πάβελ Ρατσκόβσκι, μίλησε για το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, εξήγησε γιατί χειροκροτούσε τους οπαδούς και απάντησε σε ερώτηση για το πιο ήταν το πιο όμορφο πράγμα που άκουσε μετά το ματς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr:

Τι εντυπώσεις σας άφησε το ντέρμπι;

«Είναι πάντα ευχαρίστησή μου να βρίσκομαι στην Ελλάδα. Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ για αυτήν την πρόσκληση. Για τον καθένα είναι μεγάλη πρόκληση. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Πάντα νιώθω ωραία στην Ελλάδα. Είναι μεγάλο προνόμιο που βρέθηκα εδώ και κάτι πολύ σημαντικό για την καριέρα μου. Είναι διάστημο ντέρμπι σε όλη την Ευρώπη. Μπορεί το γήπεδο να μην ήταν γεμάτο λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, αλλά πάντοτε πρόκειται για μεγάλο και σπουδαίο παιχνίδι. Έπρεπε να είμαι έτοιμος. Παρακολούθησα πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Είδα επίσης τις συμπεριφορές των οπαδών. Ήμουν έτοιμος για όλα».

Σας είδαμε να χειροκροτείτε τους οπαδούς λίγο πριν από το ξεκίνημα του ντέρμπι, αλλά και μετά τη λήξη του.

«Ναι. Είδα ότι κάποιοι με χειροκρότησαν και ήθελα να το ανταποδώσω. Ήταν πολύ ιδιαίτερο και ήθελα κι εγώ με τον τρόπο μου να δημιουργήσω μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Και στην Πολωνία ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον κόσμο, τους οπαδούς. Ειδικά εκτός γηπέδου. Εντός είναι μια διαφορετική ιστορία, αλλά και πάλι δεν είχα προβλήματα. Γνωρίζω πώς συμπεριφέρονται οι θεατές, έχω υπάρξει κι εγώ. Ήθελα λοιπόν να πω ένα ευχαριστώ».

Σας είδαμε επίσης να επικοινωνείτε αρκετά με τους παίκτες, να μιλάτε μαζί τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Είναι αλήθεια. Είναι κάτι που το συνηθίζω στους αγώνες μου. Αν θέλουν οι παίκτες εξηγήσεις για μια απόφαση, τότε θα τους τις δώσω, αρκεί φυσικά να το κάνουν με τρόπο ευγενικό. Έτσι θα απαντήσω κι εγώ. Αντιλαμβάνομαι καμιά φορά ότι πάνω στην ένταση μπορεί να μην λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Στο ντέρμπι, για παράδειγμα, έγιναν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα και προειδοποιούσα πως αν συνεχίσουν έτσι, θα τιμωρηθούν. Δεν ήθελα να αρχίσω να μοιράζω κάρτες από νωρίς. Εννοείται πως αν έβλεπα μαρκαρίσματα που θα έπρεπε να τιμωρηθούν ακόμα και με κόκκινη, σαφέστατα και θα το έκανα. Σε γενικές γραμμές όμως, οι παίκτες και των δύο ομάδων ήταν επαγγελματίες και λειτούργησαν εξαιρετικά, δεν προκάλεσαν και τα έδωσαν όλα για τις ομάδες τους».

Ποιο ήταν το πιο ωραίο πράγμα που ακούσατε στο πλαίσιο του αγώνα;

«Ξέρετε, για έναν διαιτητή η ευτυχία είναι να ολοκληρώνεται ένα παιχνίδι χωρίς να ακούγεται το όνομά του. Αυτό νομίζω πως συνέβη στη δική μου περίπτωση. Η σιωπή είναι το καλύτερο πράγμα λοιπόν. Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήρθε στα αποδυτήρια για να μας συγχαρεί και ήταν κι αυτή μια όμορφη κίνηση».

Πώς σας φάνηκε ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός;

«Αντιλαμβάνομαι πως δεν ήταν και το καλύτερο παιχνίδι. Τον Ολυμπιακό τον έχω συναντήσει στο παρελθόν κόντρα στη Μπάγερν και σε αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και γνώριζα το υψηλό του επίπεδο. Τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά και μπορώ να πω ότι μου έκανε εντύπωση. Λόγω της απουσίας του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια δεν τον είχα διαιτητεύσει, αλλά με την εικόνα του μου έδειξε ότι είναι πολύ καλή ομάδα, στο επίπεδο του Ολυμπιακού».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News