Ο διπλός ρόλος του Μαουρίσιο εντός και εκτός γηπέδου

Ο διπλός ρόλος του Μαουρίσιο εντός και εκτός γηπέδου

Ο Μαουρίσιο είναι προπονητής μέσα στο γήπεδο, επιπλέον έχουμε την εντύπωση ότι είναι η πρώτη φορά στη περιπλάνηση του στο υψηλό επίπεδο στο πρωτάθλημά μας που έχει ενταχθεί σε περιβάλλον που τον προκαλεί να δείξει τις πραγματικές του δεξιότητες.

Με τους Νιάς, Αλεξανδρόπουλο να αποτελούν αληθινούς υπασπιστές στα μετόπισθεν τρέχοντας για τρεις, ο Νοτιοαμερικάνος μπορεί να κάνει με το πάσο του τις υπόλοιπες δουλειές κοιτώντας περισσότερο την δημιουργία και το κράτημα μπάλας.

Απορούμε πραγματικά πως αυτόν τον παίκτη δεν τον ήθελε στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ που μπορούσε να δώσει και περισσότερα λεφτά από τους πράσινους.

Η συμβίωση του 33χρονου μέσου με παιδιά που μπορούν να καλύψουν πολλούς χώρους δεν τον φθείρει καθόλου, ούτε τυχαίο είναι πως παρότι το καλοκαίρι δεν έκανε προετοιμασία λογίζεται από τα ισχυρά φαβορί να ανταμειφθεί στο τέλος της χρονιάς με τον τίτλο του MVP.

Aρχοντικός παίκτης, χωρίς ποτέ να εκβιάζει καταστάσεις, με άμεση απεικόνιση στις αποφάσεις του που είναι σεμιναριακού επιπέδου.

Στον Παναθηναϊκό ο Βραζιλιάνος βρήκε ένα σαφώς ικανοποιητικό περιβάλλον για να ενταχθεί και να δώσει τα φώτα του ως ισχυρή περσόνα και παράλληλα πηγή δημιουργίας και μάθησης για τους μικρούς.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News