Ο χαφ που θα έρθει θα πρέπει να... μαρκάρει!

Ρόκα για μεταγραφές: «Ανοιχτή πόρτα με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Εσπανιόλ»

Ενόψει Λάρισας, ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να σκέφτεται το πώς λειτουργεί μόνο με τη μπάλα στα πόδια, καθώς δεν γίνεται να έχει συνεχώς το τόπι στην κατοχή του.

Για να παίζεις πλέον σωστά άμυνα πρέπει να κάνεις το ίδιο που χρειάζεται για να αναπτυχθείς. Να στηριχτείς δηλαδή στα προσόντα των αθλητών σου.

Για να αγωνιστείς σε μεσοαμυντικές θέσεις πρέπει να έχεις ταχύτητα για να καλύψεις τους χώρους, αλλά και δύναμη για να κλέψεις μπάλες και να υποστηρίξεις τον χώρο σου. Σήμερα οι μόνοι που έχουν τα προσόντα για να καλύψουν αμυντικές θέσεις στον Παναθηναϊκό είναι οι Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος και περιμένουμε να δούμε σε περισσότερα παιχνίδια τον Σερπέζη.

Δεν μιλάμε ούτε για φόρμα, ούτε για τίποτα άλλο. Αναφερόμαστε στα προσόντα που πρέπει να έχεις για να …τρομάξεις τον αντίπαλο εν έτει 2020.

Ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με την Τρίπολη π.χ είχε στο τερέν ποδοσφαιριστές που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για να καλύψουν σημαντικούς χώρους και να πάρει αναχαίτιση.

Οι Μπουζούκης, Αγιούμπ, Χατζηγιοβάνη, δεν μπορούν να βγάλουν τη δύναμη που απαιτείται στην προσωπική μονομαχία, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως δεν μπορούν να καλύψουν χώρους που χρειάζεται γι αυτό στο τέλος κινδύνεψες να δεχθείς δύο γκολ ακόμα.

Οπότε, θεωρείται δεδομένο, πως ο παίκτης για τα χαφ που -όπως όλα δείχνουν- θα έρθει, θα πρέπει οπωσδήποτε να… μαρκάρει!

Παίζοντας με μπακ ψαρωμένα όπως ο Μαυρομάτης και δύο αργούς χαφ στο κέντρο (Μπουζούκη, Αγιούμπ) ήταν δεδομένο πως αν ο αντίπαλος αναπτυσσόταν εκεί που δεν μπορούσαν να μπαρκάρουν οι κεντρικοί χαφ θα έβγαζε φάσεις.

Από έναν προπονητή που δούλευε στο μεγαλύτερο κλαμπ της Γη έχουμε την απαίτηση να λειτουργήσει έτσι ώστε να μην τρέμει το φυλλοκάρδι μας κάθε φορά που ο αντίπαλος περνά τη σέντρα.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News