Νύχτα... ντροπής για τον... ταλαιπωρημένο «Εξάστερο»!

Νύχτα... ντροπής για τον... ταλαιπωρημένο «Εξάστερο»!

Φανερά ανέτοιμος ο Παναθηναϊκός υποτάχθηκε στις ορέξεις της πεινασμένης ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μπήκε με το… αριστερό στο 2022 με μια βαριά ήττα (74-98) στο ΟΑΚΑ. Την καλύτερή του εμφάνιση με τα πράσινα σημείωσε ο Κέντρικ Πέρι.

Οι πράσινοι πήραν προβάδισμα 13-10 με βολή από την τεχνικοί ποινή που δέχθηκε ο Σενγκέλια. Οι δύο ομάδες μέσα σε τέσσερα λεπτά έφθασαν τα τέσσερα φάουλ. Από μια αμφισβητούμενη φάση για μη υπόδειξη παράβασης στον Παπαπέτρου η ΤΣΣΚΑ πήρε προβάδισμα 13-17 με τον Δημήτρη Πρίφτη να καλεί αμέσως τάιμ άουτ. Με ένα 7-0 σερί ο Παναθηναϊκός πήγε στο 20-17, όμως οι Ρώσοι μείωσαν με καλάθι του Σενγκέλια από λάθος πάσα του Κασελάκη.

Ύστερα από ένα απίθανο τετράποντο του Γκριγκόνις (πιθανώς να μην πρόλαβε το χρονόμετρο στο σουτ), η ΤΣΣΚΑ πήρε κεφάλι στο σκορ 20-23. Οι πράσινοι δεν σκόραραν στα τελευταία 3,5 λεπτά και η πρώτη περίοδος έληξε στο +6 για τους φιλοξενούμενους (20-26).

Στις αρχές του β περιόδου η ΤΣΣΚΑ έφθασε το σερί της στο 23-0 (!) με το Τριφύλλι να μένει πίσω στο σκορ με 20-40. Ο Σαντ Ρος έσπασε το «ρόδι» μετά από 7,5 λεπτά! Οι Ρώσοι συνέχισαν επιμέρους σκορ 6-33, ο Πέρι απάντησε με τρίποντο για το 29-51. Με ένα πρωτοφανές +27 η ΤΣΣΚΑ θα κλείσει το ημίχρονο με τον Δημήτρη Ιτούδη να γνωρίζει τις αποδοκιμασίες.

Οι πράσινοι έβγαλαν λίγη ένταση παραπάνω στο τρίτο δεκάλεπτο και με κορυφαίο τον Πέρι που σημείωσε 10 πόντους σε αυτό το διάστημα, πέτυχαν επιμέρους σκορ 22-17 για το 55-77. Χρόνο συμμετοχής από τον Δημήτρη Πρίφτη πήρε ο Βασίλης Καββαδάς. Με το σκορ στο 64-87 ο Νεοκλής Αβδάλας πήρε κι αυτός την ευκαιρία του σε επίπεδο Ευρωλίγκα. Το ματς έληξε 74-98.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 33-60, 55-77, 74-98

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News