Νέο αφιέρωμα Σλάβια σε Παναθηναϊκό - Οι τρεις παίκτες που ξεχωρίζουν οι Τσέχοι

Παναθηναϊκός: Η εσωτερική μεταγραφή της νέας χρονιάς!

Η Σλάβια Πράγας έκανε νέο αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό ξεχωρίζοντας τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας.

Αναλυτικά όσα γράφουν οι Τσέχοι:

«Πέντε Ισπανοί, δύο Αργεντινοί, ένας Ιταλός, ένας Ισλανδός, ένας Ολλανδός, γηγενείς. Ας δούμε μαζί μερικά ενδιαφέροντα άτομα του Παναθηναϊκού, αντιπάλου της Σλάβια την Πέμπτη στον πρώτο αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Conference League.

Το ρόστερ του 20 φορές πρωταθλητή Ελλάδας, που κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο τη σεζόν 2009/10, αποτελείται από ποδοσφαιριστές δέκα εθνικοτήτων. Και παρόλο που στο ρόστερ του Σέρβου προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος ήταν παίκτης στον Ηρακλή για δέκα χρόνια και είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού από το 2021, δεν είναι ο Φεντερίκο Μακέντα, το παιδί θαύμα που σκόραρε για τη Μάντσεστερ στο ντεμπούτο του στην Premier League στα 17 του, τυγχάνει μεγάλου σεβασμού. Ο Μακέντα μετακόμισε στην Τουρκία και την Άνκαραγκιουτσού.

Οι σημερινοί πυλώνες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Δημήτρης Κουρμπέλης – Αρχηγός

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Παναθηναϊκό φοράει ο 28χρονος κεντρικός μέσος και διεθνής Δημήτρης Κουρμπέλης. Θα ξεκινήσει την όγδοη σεζόν του στον σύλλογο. Πριν έρθει στην Αθήνα ήταν στον Αστέρα Τρίπολης. Είναι μεγάλος αγαπημένος των φανατικών φίλων του συλλόγου. Είναι κυρίαρχος στις μάχες ένας εναντίον ενός και έχει καλή πάσα. Στο φιλικό με τη Φόλενταμ σκόραρε μία φορά με πέναλτι. Για την Εθνική Ελλάδας ήταν και στις τέσσερις νίκες παρών στο Nations League – Group C.

Αϊτόρ – Προϊόν της La Masia

Ο μικρόσωμος 26χρονος αριστερός εξτρέμ Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα αναδύθηκε από την εμβληματική ακαδημία της Μπαρτσελόνα στη La Masia, αλλά δεν έκανε ποτέ εμφάνιση στην πρώτη ομάδα. Πέρασε από τη Βιγιαρεάλ, την εφεδρική ομάδα της Σεβίλλης, και τράβηξε την προσοχή πάνω του μόνο στην Ολλανδία με τη φανέλα της Τβέντε, όπου σκόραρε είκοσι φορές σε 56 αγώνες.

Στις 24 Ιουνίου 2020 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Στις 21 Μαΐου 2022, σκόραρε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με πέναλτι του εναντίον του ΠΑΟΚ και ο αθηναϊκός σύλλογος κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο μετά από οκτώ χρόνια και κέρδισε την ευκαιρία να ξεκινήσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Άντραζ Σπόραρ – Ενίσχυση 3,5 εκατ. ευρώ

Πριν τον αγώνα με τη Σλάβια, ο Παναθηναϊκός οπλίστηκε σημαντικά. Απέκτησε μέσα σε λίγες μέρες δύο μακροχρόνιους συμπαίκτες από την Εθνική Σλοβενίας, τον εξτρέμ Μπέντζαμιν Βέρμπιτς και τον αιχμηρό φορ Αντράζ Σπόραρ.

Ο Βέρμπιτς δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει, έπαιξε τον προκριματικό γύρο του Champions League για την Ντιναμό Κιέβου, αλλά ο Σπόραρ είναι έτοιμος. Ο πρώην επιθετικός της Σλόβαν Μπρατισλάβας, ο οποίος πήγε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Ιανουάριο του 2020, μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό έναντι 3,5 εκατ. ευρώ (100 εκατομμύρια κορώνες) και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο στην Αθήνα.

Στη λίστα περιλαμβάνεται και ο τρίτος Σλοβένος Άνταμ Τσέριν.

Εκτός από την προαναφερθείσα τριάδα, ο προπονητής Γιοβάνοβιτς βασίζεται στον Ιταλό τερματοφύλακα Αλμπέρτο Μπρινιόλι, χάρη στον οποίο ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερη επίδοση αμυντικά στο πρωτάθλημα, στον Ισλανδό στόπερ Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο οποίος ήρθε από  την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον έμπειρο Ολλανδό κεντρικό αμυντικό Μπαρτ Σένκεφελντ και στο δίδυμο της Αργεντινής Παλάσιος, Σάντσες».

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News