Να πάρει ένα μεγάλο διπλό - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Euroleague Top 10: Ο «διπλός» Γουίλιαμς

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός για την 20η αγωνιστική της Euroleague

Οριακό παιχνίδι για Βίρτους και Παναθηναϊκό στην Μπολόνια στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Euroleague την Πέμπτη το βράδυ (21:30)! Οι δύο ομάδες «καίγονται» για το «ροζ φύλλο» αγώνα, αφού ο νικητής θα ξανακοιτάξει την οκτάδα, ενώ ο ηττημένος θα δει τις ελπίδες τους για είσοδο στα playoffs να ελαχιστοποιούνται.

Ο Παναθηναϊκός την περασμένη αγωνιστική επέστρεψε στις νίκες απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (88-86). Έτσι, έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των έξι ηττών και χαμογέλασε ξανά. Το τρίποντο του Ντέρικ Γουίλιμας στο φινάλε έφερε τα πάνω κάτω και ουσιαστικά χάρισε το «ροζ φύλλο» αγώνα. Ακολούθησε η επικράτηση επί του Άρη (96-79), που τόνωσε περισσότερο την ψυχολογία στο εσωτερικό των αποδυτηρίων.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν και φέτος στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» σ’ ένα ματς θρίλερ επικράτησαν στην παράταση με 88-85 (76-76 κ.α.).

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21.30 και θα μεταδοθεί από το Novasports Prime.

Επιστρέφει στον τόπο του 3ου αστεριού

Η ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι… φτωχή, αλλά αρκετά πικάντικη. Αξέχαστος παραμένει ο τελικός της Euroleague το 2002 όταν ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Μπολόνια επικράτησε με 83-89 και αναδείχθηκε για 3η φορά στην ιστορία τους Πρωταθλητής Ευρώπης. Στις 5 Μαϊου εκείνου του έτους, ο Παναθηναϊκός πέτυχε κάτι μοναδικό στη σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκα. Εγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε την οικοδέσποινα του φάιναλ φορ και πανηγύρισε μέσα στο σπίτι της την κατάκτηση του τροπαίου.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού το Μεγάλο Σάββατο στην Μπολόνια καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα. Η μεγάλη νίκη στον ημιτελικό επί της Μακάμπι (με την οποία πάρθηκε και η ρεβάνς για την ήττα στον τελικό της Σουπρολίγκα ένα χρόνο νωρίτερα) είχε δημιουργήσει αίσθημα ανάτασης αλλά οι Ορθόδοξοι της αποστολής ήθελαν να εκπληρώσουν και το θρησκευτικό τους καθήκον πριν ριχτούν στη μάχη του τελικού.

Στην καθολική Ιταλία όμως και ακόμη περισσότερο στην Μπολόνια ήταν δύσκολο να βρεθεί ορθόδοξος ναός. Οι του Παναθηναϊκού όμως επέμειναν και τελικά δικαιώθηκαν. Με την πολύτιμη βοήθεια του ελληνικού προξενείου στην Μπολόνια εντοπίστηκε μικρός ορθόδοξος ναός και οι Ορθόδοξοι της αποστολής, με τις λαμπάδες παραμάσχαλα, κίνησαν για τη λειτουργία της Αναστάσεως λίγο πριν η ώρα δείξει 12 το βράδυ.

Πίσω στην πατρίδα λίγοι φίλοι του Παναθηναϊκού περίμεναν ότι η ομάδα τους θα θριάμβευε. Το γεγονός ότι αντίπαλος στον τελικό ήταν το φαβορί (αλλά και γηπεδούχος) Κίντερ με την πλειάδα των αστέρων (Τζινόμπιλι, Γιάριτς, Ρικοντό, Σμόντις, Μπετσίροβιτς, Αντερσεν) μάλλον λειτούργησε ανασταλτικά στη σκέψη των περισσότερων. Είναι χαρακτηριστικό ότι και λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του “Παλαμαλαγκούτι” οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στην Μπολόνια ήταν λίγοι.

Οι σφυρίχτρες και τα αγωνιστικά νέα

Αγωνιστικά, άπαντες περιμένουν βελτίωση από τον Μάριους Γκριγκόνις. Εκτός μάχης παραμένει λόγω τραυματισμού ο Λευθέρης Μποχωρίδης. Όμως, μαζί με τον «Μπόχω» στην Αθήνα θα μείνει και ο δεύτερος… Λευτέρης του «τριφυλλιού».

Ο λόγος για τον Μαντζούκα, που στάθηκε άτυχος καθώς το πρωί υπέστη θλάση αριστερού λαγονοψοΐτη μυός. Έτσι, τέθηκε νοκ – άουτ από το ματς με τη Βίρτους, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να περιμένουν να δουν το ακριβές διάστημα της απουσίας του.

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε ότι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Ούρος Ομπρκνέζεβιτς (Σερβία) θα είναι οι διαιτητές του αγώνα ανάμεσα σε Βίρτους Μπολόνια και Παναθηναϊκό.

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News