Να παρατήσει ο Παναθηναϊκός το Κύπελλο; Η απάντηση είναι «ΟΧΙ»!

Να παρατήσει ο Παναθηναϊκός το Κύπελλο; Η απάντηση είναι «ΟΧΙ»!

Ο πρώτος και καλύτερος Παναθηναϊκός ΔΕΝ πρέπει να παρατήσει το Κύπελλο Ελλάδος, διότι οι πιθανότητες για ένα 2ο συνεχόμενο τελικό είναι καλές!

Μπορεί η κληρωτίδα για το Τριφύλλι να μη του έφερε κάποια ομάδα από τη β’ κατηγορία, ωστόσο, το φετινό μονοπάτι δίνει ελπίδες στους «πράσινους» για την κατάκτηση του τροπαίου βάσει προγράμματος.

Ο Παναθηναϊκός είναι άνετος στο Πρωτάθλημα στο +8 από την ΑΕΚ και στο +12 από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, όμως, σίγουρα δεν μπορεί να επαναπαυτεί σε αυτό. Παρόλα αυτά, ο στόχος για ένα back to back Κύπελλο είναι ορατός και θα πρέπει να απασχολήσει την ομάδα.




Ο πρώτος αγώνας με το Βόλο είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 15-16/12, δηλαδή θα είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας μετά τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο. Με ένα σκορ… πρόκρισης από αυτή τη «μάχη», το Τριφύλλι θα κοιτάζει ήδη τη φάση των «8» και τον ΠΑΟΚ.

Μη ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός κέρδισε 5-1 τον Βόλο στο πρωτάθλημα. Βέβαια, οι επερχόμενοι αγώνες κόντρα στους Θεσσαλούς θα είναι διαφορετικού χαρακτήρα κι αυτό φάνηκε και από πέρσι στις μεταξύ τους κόντρες (2-1 και 0-0).

Ο ΠΑΟΚ σίγουρα θα εστιάσει στο Κύπελλο, διότι στο πρωτάθλημα η… ανατροπή του «Δικεφάλου» στη βαθμολογία κρίνεται πολύ δύσκολη, όσο κι αν θέλουν οι «ασπρόμαυροι» να το επικοινωνούν διαφορετικά. Τα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ θα είναι καθοριστικά για το Τριφύλλι στο φετινό Κύπελλο. Περνάει και πάει… τελικό (στα ημιτελικά θα συναντήσει πιθανότατα τη Λαμία) – ενώ Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα κοντραριστούν στους «4», όταν ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο άνετος – ή δεν περνάει και εστιάζει στο 100% στο πρωτάθλημα.

Ο πρώτος προημιτελικός θα γίνει στις 17-19 Ιανουαρίου, ενώ ο δεύτερος στις 24-26 του μήνα. Στις 21 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, οπότε, οι «συγκρούσεις» των πρασίνων με την ομάδα του Λουτσέσκου θα είναι διαδοχικές (στο πρώτο ραντεβού την τρέχουσα περίοδο το Τριφύλλι πήρε «διπλό» στην Τούμπα με 2-1).




Σίγουρα, δεν θα είναι ένα εύκολο διάστημα για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας και θα απαιτηθεί η ανάλογη ενίσχυση στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται, είναι πως με 1 ή 2 καλά παιχνίδια υψηλής έντασης, ο Παναθηναϊκός είναι εφικτό να διεκδικήσει και το 2ο τίτλο και να κάνει ένα μαγικό νταμπλ!

* Βάσει προγράμματος – αν ο Παναθηναϊκός επιστρέψει το ίδιο συνεπής στα νικηφόρα αποτελέσματα, δεν αποκλείεται να έχει αυξήσει τη διαφορά του από τους διώκτες του πριν το ντέρμπι στην Αγια-Σοφιά με την ΑΕΚ στις 7 Ιανουαρίου, δηλαδή 3 μέρες πριν το 2ο παιχνίδι με το Βόλο στους «16» του Κυπέλλου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News