Να επιβεβαιώσει την «ταυτότητά» του ο Φόστερ

Να επιβεβαιώσει την «ταυτότητά» του ο Φόστερ

Βάσει εμφανίσεων ο Μάρκους Φόστερ αποτελεί τον δεύτερο σταθερότερο παίκτη του Παναθηναϊκού στην επιθετική συγκομιδή, πίσω από το Νεμάνια Νέντοβιτς.

Λογικά ο Αμερικανός θα παίξει περισσότερο στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας απέναντι στη Χίμκι, το αναφέρουμε επειδή στο Σούπερ Καπ ο Γιώργος Βόβορας δεν τον χρησιμοποίησε πολύ. Παρότι είναι “μόλις” 1μ90, το παλικάρι παίζει πάνω από τις δυνατότητες του ύψους του, λόγω αλτικότητας και δύναμης, παραμένει ικανότατος στο “1vs1”, λαμβάνει σωστές αποφάσεις δίχως να εκβιάζει προσπάθειες, μπορεί να αποδειχθεί τεφαρίκι σε μια σεζόν που προβλέπεται αρκετά ανηφορική.

Παρότι η παιδεία του τον οδηγεί στο run n’ gun μας αρέσει η πραότητά του όσον αφορά της προσπάθειες που παίρνει, δεν ενθουσιάζεται (κλασικό γνώρισμα της αμερικάνικης σχολής), δεν ρέπει προς την υπερβολή (π.χ ο Τζίμερ Φριντέτ πρώτα κοιτούσε το σουτ και μετά που βρίσκεται ή πότε θα πάρει την πάσα), όταν εκτελεί τα ποσοστά του είναι ΟΚ. Βάσει των απολαβών του (οι οποίες δεν θα ξεπεράσουν τα 300.000 δολάρια) και του γεγονότος ότι ο προκάτοχός του έπαιρνε τα εξαπλάσια χρήματα (!) το κέρδος μαζί του θα είναι μεγαλύτερο από τη ζημιά, αρκεί να στηριχτεί στις κακές βραδιές του (θα έρθουν μπόλικες φέτος) και να δείξει μεγαλύτερη προθυμία στην άμυνα.

Φέτος το ρόστερ φτιάχτηκε χωρίς πολυτέλειες, όπως αντιλαμβάνεστε δεν υπάρχουν περιθώρια για να “κλέβει” στην άμυνα ή να τον “κρύβει” ο Βόβορας που έχει στο νου του και στο γεγονός πως ούτε Τζάκσον, Νέντοβιτς είναι φανατικοί με το κυνήγι του αντιπάλου. Ο Φόστερ πατά γερά ως τώρα αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι απαιτήσεις δεν πρέπει να είναι στο ταβάνι μαζί του, ο άνθρωπος δεν έχει ιδέα από Ευρωλίγκα, οι αγωνιστικές του παραστάσεις είναι από μια μικρομεσαία ομάδα του Ισραήλ, από … Κορέα κι από… Λίβανο. Παντού ήταν καλός σκόρερ αλλά αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσει πλέον και στο ψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο, μα το κακό γι αυτόν είναι ότι θα παίξει σε ομάδα σε φάση rebuilding, με μπόλικα θέματα να λύσει καθ΄ όλη την διάρκεια της σεζόν.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News