Να δώσουν λύσεις στον Βόβορα!

Να δώσουν λύσεις στον Βόβορα!

Που θα στοχεύσει φέτος η άμυνα των αντιπάλων του Παναθηναϊκού; Προφανώς στο να αποκόψει τη συνολική λειτουργία ψηλών-κοντών θέλοντας να κάνει προβλέψιμη την συμπεριφορά της ομάδας.

Οι προπονητές θα εστιάσουν στο να σταματήσουν τη δημιουργία από τον Τζάκσον κυρίως, χαλώντας τις γωνίες πάσας του, με την ενέργεια και τα μακρύτερα άκρα των περιφερειακών που θα κληθούν να ελέγξουν τον κοντορεβυθούλη πόιντ γκαρντ.

Σε αυτή την περίπτωση το θέμα είναι τι εναλλακτικές έχεις, πόσο πραγματικό βάθος σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Γράφεται κατά κόρον ότι το φετινό ρόστερ δεν έχει τις εναλλακτικές των προηγούμενων ετών.

Ίσως και να ισχύει, αλλά ποιος μπορεί να προεξοφλήσει ότι Μποχωρίδης, Καλαϊτζάκης π.χ δεν θα βγουν μπροστά προσφέροντας περισσότερους “καθαρούς” παίκτες στον Γιώργο Βόβορα;

Αν οι Έλληνες γκαρντ κάνουν το step up θα δοθεί η ευκαιρία στον προπονητή να παίξει πιο επιθετικά στη άμυνα, έχοντας -μεγάλο πλεονέκτημα- εναλλακτικές στη φθορά των φάουλ.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News