Μπουρούσης για όλα: Παναθηναϊκό, Γιαννακόπουλο, πούλμαν, πρωτάθλημα στο ΣΕΦ

Γιαννακόπουλος: «Ο πιο ντόμπρος και αρχ...ς μάγκας που συνεργάστηκα!»

Ο Γιάννης Μπουρούσης παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων  αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Τότε θυμάμαι ότι σε ήθελε όλη η Ευρώπη, ομάδες από την Κίνα και το ΝΒΑ. Το που θα πάει ο Μπουρούσης το καλοκαίρι του 2016 και πόσα λεφτά θα πάρει ήταν το πιο καυτό μπασκετικό θέμα συζήτησης…

«Τα χρήματα, όπως ξέρεις δεν με ένοιαζαν τόσο πολύ! Ούτε στην Ρεάλ τα κοίταξα, ούτε στον Ολυμπιακό πήρα πολλά, μόνο στην Κίνα πήγα για το οικονομικό.»

Αλλά εσύ επέλεξες να πας στον Παναθηναϊκό…

«Θα γυρίσω σε αυτό που με ρώτησες πριν για το κάρμα. Όταν έφυγα από την Βιτόρια και γύρισα στην Ελλάδα για διακοπές, είχα στα χέρια μου προτάσεις από την Κίνα, τους Χοκς, τους Ουόριορς, την Τουρκία και την Βαλένθια. Εντελώς ξαφνικά με πήρε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και μου ζήτησε να βρεθούμε. Όταν μου είπε ότι θέλει να φτιάξει μία ομάδα για να πάρει πίσω το πρωτάθλημα, που το είχε πάρει δύο συνεχόμενες φορές ο Ολυμπιακός, κάτι μου έκανε κλικ μέσα μου! Μου δινόταν η ευκαιρία να κατακτήσω για πρώτη φορά το ελληνικό πρωτάθλημα – γιατί όταν το πήραμε με την ΑΕΚ δεν είχα παίξει ούτε σε ένα ματς – και μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό, με τον οποίο είχαν συμβεί όλα αυτά που είχαν συμβεί, έτσι ώστε να μπορέσω να δικαιωθώ κι εγώ σαν Γιάννης! Γιατί πίστεψέ με έχω ακούσει πάρα πολλά!»

Και τα βρήκατε έτσι τόσο απλά και τόσο γρήγορα;

«Του είπα μία κουβέντα μόνο, που είχε να κάνει με τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Του εξέφρασα δηλαδή την ανησυχία ότι θα έρθει ο ίδιος σε κόντρα με μία μερίδα οπαδών. Με καθησύχασε ότι θα σβήσει αυτός τις όποιες φωτιές ανάψουν και εν συνεχεία δώσαμε τα χέρια.»

Τι θυμάσαι από εκείνη την χρονιά;

«Ότι πολύ γρήγορα αλλάξαμε προπονητή και από τον Πεδουλάκη στους δύο μήνες πήγαμε στον Πασκουάλ. Πάλι αρνητικό είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό (γέλια)!! Το ότι η πεντάδα που γύρισε το πρώτο ματς με την Φενέρ στην 2η περίοδο, δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου στην 3η περίοδο με αποτέλεσμα να χάσουμε. Αν είχαμε ξεκινήσει με νίκη την σειρά, πιστεύω ότι θα είχαμε ελπίδες να αποκλείσουμε τους Τούρκους και να πάμε εμείς στο Final 4 της Πόλης…»

Αλλά τελικά η Φενέρ σας “σκούπισε” και μόνο που δεν γυρίσατε με τα πόδια…

«Μετά έγινε αυτό το θεϊκό με το πούλμαν, τα έχουμε πει πολλές φορές… Ήταν ωραία εμπειρία, περάσαμε καλά…»

Κάτσε, μισό λεπτό… Ξέρω τους λόγους για τους οποίους μπήκες στο πούλμαν και είχαν να κάνει με το συμβόλαιό σου. Αλλά ειλικρινά πες μου και με βάση το ταμπεραμέντο σου, μόλις το άκουσες, τι είπες; Το πιο light που μπορώ να φανταστώ είναι ότι “μάλλον δεν πάτε καλά”;

«Το απόλαυσα (γέλια)!!! Αυτό που λες είναι το πλέον προβλέψιμο και όλοι με περίμεναν στην γωνία να το κάνω. Ε, δεν το έκανα! Οπότε μπήκα στο λεωφορείο κανονικά και γύρισα με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στην Αθήνα. Θυμάμαι την μάνα μου να μου λέει “εντάξει, το έχω κάνει τουριστικά 3-4 φορές! Τι πρόβλημα έχεις να το κάνεις κι εσύ μία;”… Επειδή ήταν κάτι το πρωτόγνωρο, είχε και την πλάκα του. Έχουμε βγάλει φωτογραφίες και πότε-πότε τις βλέπουμε και γελάμε…»

Και μετά επιστρέφετε στην Ελλάδα και μέσα στην δίνη όλων αυτών των γεγονότων, που ακολούθησαν τον αποκλεισμό από το Final 4, παίζετε στα playoffs και κερδίζετε ίσως το πιο ανέλπιστο πρωτάθλημα…

«Όταν νικήσαμε μέσα στο ΣΕΦ και πήραμε το πρωτάθλημα, ένιωσα μία τεράστια ηθική δικαίωση γιατί ήταν η πρώτη χρονιά που επέστρεφα στην Α1 Κατηγορία, μετά την αποχώρησή μου από τον Ολυμπιακό. Και μόλις τελείωσε η σεζόν, ένιωσα ότι η αποστολή μου τελείωσε και παρ’ ότι είχα συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο, ζήτησα από τον πρόεδρο να μείνω ελεύθερος για να πάω στην Κίνα με ένα πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο.»

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News