Μπεργκ: «Ο Παναθηναϊκός αξίζει να βρίσκεται στην ελίτ και θα επιστρέψει»

Η εντυπωσιακή κυρία Μπεργκ... ξαναχτύπησε! (pic)

Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον τελικό του Κυπέλλου και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή.

Αναλυτικά:

-Παρακολουθείς την πορεία του Παναθηναϊκού την εφετινή σεζόν;
«Ναι, πάντα φροντίζω να παρακολουθώ και να ενημερώνομαι για το πώς τα πηγαίνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Κι έχω κι αρκετούς φίλους στην Ελλάδα που με ενημερώνουν. Φέτος, είναι αλήθεια πως πήγε αρκετά καλά μετά από αρκετά χρόνια. Χάρηκα πολύ που επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από καιρό, νίκησε όλες τις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, έκανε πολύ καλό φίνις στα play off και προκρίθηκε στον τελικό. Κι έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μετά από χρόνια ένα μεγάλο τρόπαιο».

-Η δική σου φουρνιά τα κατάφερε εξαιρετικά σ’ έναν αντίστοιχο τελικό με τον ΠΑΟΚ το 2014. Ποιο είναι το «κλειδί», όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο για να παίξεις σε ένα τέτοιο ματς, έναν τίτλο;
«Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά σ’ έναν τελικό. Το παιχνίδι από μόνο του και η σημασία του, αρκούν για να σου στείλουν όλα τα σωστά “ μηνύματα” γι’ αυτό που κυνηγάς, γι’ αυτό που πρέπει να κάνεις. Το πιο σημαντικό είναι να βγεις στο γήπεδο και να απολαύσεις την στιγμή, να απολαύσεις το παιχνίδι και να βάλεις όλη σου τη δύναμη, γνωρίζοντας πως αυτό είναι το τελευταίο ματς της σεζόν. Ένα ματς που μπορεί να καταλήξει σε ένα τρόπαιο και να προσφέρει πολύ μεγάλη χαρά σε τόσο κόσμο, σε τόσους φιλάθλους της ομάδας…».

-Τι σου έχει μείνει στο μυαλό από εκείνον τον τελικό του 2014;
«Πάρα πολλά. Θυμάμαι τα πάντα απ’ τον αγώνα, αλλά πιο πολύ απ’ όλα το συναίσθημα που νιώσαμε όλοι μας όταν σφύριξε ο διαιτητής για τελευταία φορά. Όταν είχε πλέον τελειώσει και μπορούσαμε να πανηγυρίσουμε το τρόπαιο, μαζί με τους φανταστικούς φιλάθλους μας. Ποτέ μου δεν θα ξεχάσω αυτό το συναίσθημα…».

-Τι θα ήθελες να ευχηθείς στη σημερινή ομάδα του Παναθηναϊκού; Απ’ τη δική σου εποχή έχουν μείνει μόνο ο Δημήτρης Κουρμπέλης κι ο Λούκας Βιγιαφάνιες που επέστρεψε πριν από δύο χρόνια
«Εύχομαι μέσα απ’ την καρδιά μου να κατακτήσουν το Κύπελλο. Να απολαύσουν το ματς και να κάνουν δικό τους το τρόπαιο. Στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου και την υποστήριξή μου προς όλους. Μετά από μία καλή σεζόν αξίζουν να το γιορτάσουν με έναν τίτλο. Αυτή η ομάδα αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή, στην ελίτ και θα επιστρέψει…».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News