«Μήνυμα» Βαζέχα σε Αλαφούζο για Δώνη, Λεωφόρο - Τι είπε για Γιαννακόπουλο

«Μήνυμα» Βαζέχα σε Αλαφούζο για Δώνη, Λεωφόρο - Τι είπε για Γιαννακόπουλο

-Πως ζεις εσύ όλο αυτό με τον Κορωνοϊό;

«Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά κάνω αυτό που πρέπει. Δηλαδή μένω στο σπίτι. Από το Σάββατο είμαστε σπίτι και βγαίνουμε έξω για τα απολύτως απαραίτητα. Παραδείγματος χάρη για να πάμε στο σούπερ μάρκετ. Πρέπει όλοι να το κάνουμε αυτό. Πρέπει να μείνουμε σπίτι και να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των κρατικών φορέων.  Στην  Ελλάδα έχουμε αυτή την… μαγκιά δυστυχώς. Λέμε «Δεν πειράζει και να βγω έξω εγώ δεν παθαίνω τίποτα». Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε υπεύθυνα και να κάτσουμε σπίτι. Οφείλουμε να σκεφτούμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα. Να είμαστε πειθαρχημένοι. Η πειθαρχία είναι κάτι που βρίσκεται σε… έλλειψη στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος για ανώριμες συμπεριφορές»

-Φαίνεται, ότι θα γίνουν και πάλι πολλές αλλαγές στο ρόστερ

«Αν γίνει αυτό θα είναι λάθος. Το θέμα είναι να μείνουν στον Παναθηναϊκό οι παίκτες που ήταν πέρυσι. Ο βασικός κορμός δεν πρέπει να αλλάξει. Άν πάλι φύγουν 5-6 βασικοί παίκτες, ο Δώνης θα έχει πάλι το ίδιο πρόβλημα. Θα πρέπει πάλι να ξεκινήσει από το μηδέν. Τώρα μπορούμε να πούμε ότι έχει μία βάση. Για να κάνει το βήμα παραπάνω η ομάδα θα πρέπει να κρατήσει τον βασικό κορμό και να πάρει και κάποιους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και φυσικά να παραμείνει το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα και να συνεχίσουν να είναι τα παιδιά, που ανέδειξε και βελτίωσε ο Δώνης δύο χρόνια στην ομάδα. Το καλοκαίρι έγιναν λάθη, μιας και δεν γίνεται από τις 9 μεταγραφές σου, να… πιάνουν μόλις οι δύο».

-Ποια είναι η άποψή σου για τον Καρλίτος;

«Τον Καρλίτος τον θυμάμαι από τότε που έπαιξε στην Πολωνία. Έχει το γκολ και είναι παίκτης που κινείται και δημιουργεί από μόνος του φάσεις. Είναι ένας δύσκολος παίκτης για κάθε αμυντικό. Αν δεν κάνω λάθος στην πρώτη του χρονιά στη Βίσλα Κρακοβίας βγήκε πρώτος σκόρερ. Βέβαια στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο μία μεταγραφή να μην πιάσει κατευθείαν και να χρειαστεί χρόνο. Ο Καρλίτος το έχει το γκολ, το θέμα είναι όμως να δέσει καλά με την ομάδα».

 -Ποια είναι η άποψη σου για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Γιώργο Δώνη στον Παναθηναϊκό; Θεωρείς ότι πρέπει να μείνει ή όχι;

«Αρχικά πρέπει να πω ότι ο προπονητής πρέπει να έχει άποψη για τους παίκτες που έρχονται. Εγώ άκουσα τη δήλωση που έκανε ο Γιώργος και είμαι 100% μαζί του. Ο πρώτος που είναι υπεύθυνος για την ομάδα είναι ο προπονητής. Ούτε ο τεχνικός διευθυντής είναι, ούτε ο πρόεδρος. Θα είναι μεγάλο λάθος αν ο Δώνης φύγει από τον Παναθηναϊκό. Αν ήμουν πρόεδρος θα έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να κρατήσω τον Γιώργο στην ομάδα. Ο Δώνης και ο κάθε προπονητής θα  πρέπει να κάνει κουμάντο, να γνωρίζει και να εγκρίνει τους παίκτες, που έρχονται στην ομάδα. Κανείς άλλος. Επίσης συμφωνώ σε αυτό που είχε πει ο Γιώργος, ότι δεν μπορεί να ορίζει ο παίκτης ότι πρέπει να έχει συμμετοχές. Δεν γίνεται αυτό. Δεν ξέρω βέβαια ,αν ισχύει. Εγώ πιστεύω ότι ο κύριος Αλαφούζος πρέπει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει στην ομάδα τον Δώνη. Αλλιώς κρεμάμαι ότι έκανε ο Δώνης. Τώρα η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Είσαι πιο κοντά στην κορυφή και αν γίνουν το καλοκαίρι κάποιες καλές κινήσεις η ομάδα θα πλησιάσει ακόμα περισσότερο».

-Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού;

« Αρχικά θέλω να πω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να γυρίσει στη  Λεωφόρο, μιας και ακόμα δεν υπάρχει καινούργιο γήπεδο.Φυσικά το νούμερο ένα που πρέπει να γίνει είναι το γήπεδο. Η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει και να κάνει τα πάντα για να φτιάξει γήπεδο ο Παναθηναϊκός στο Βοτανικό. Δεν γίνεται να έχουν όλοι οι άλλοι και ο Παναθηναϊκός να μην έχει γήπεδο. Χρειάζεται, όμως και η πολιτική βούληση. Το γήπεδο πρέπει να γίνει και όλοι πρέπει να σταθούν δίπλα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά ο σύλλογος που γνωρίσαμε».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News