Μεταγραφές: Ακόμα ένα... δώρο από τον Τριαντόπουλο

Η αποκάλυψη Τριαντόπουλου για Χεζόνια στη Βαρκελώνη το 2011

To καλοκαίρι του 2017 με τον Μάριο Χεζόνια να αποθεώνει κάθε τρεις και λίγο στα social media τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του γίνονταν διάφορες εικασίες για πιθανή πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον αθλητή, δεδομένου ότι το τριφύλλι προπονούσε τότε ο Τσάβι Πασκουάλ που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Κροάτη.

«Έφυγε για το ΝΒΑ όταν ήταν έτοιμος για το επόμενο βήμα. Αν πότε επιστρέψει στην Ευρώπη έχουμε πιθανότητες να τον πείσουμε να έρθει εδώ. Πέρα από όσα έχουν ειπωθεί στην Ισπανία, έχουμε μία σπουδαία σχέση με τον παίκτη», είχε πει -μεταξύ άλλων- ο προπονητής των νταμπλούχων στον «ΣΠΟΡ FM 94,6», φουντώνοντας τα όνειρα.

Στην ουσία τότε ο Τσάβι θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια για όσα είχαν γραφτεί πριν από μία διετία για την υποτιθέμενη διατάραξη των σχέσεών του με τον Κροάτη, ουδέποτε έκανε λόγο για «πράσινη» πρόταση προς τον παίκτη, γι’ αυτό υπογράμμισε πως όλα αυτά θα γίνονταν αν ο παίκτης αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη. Τι είχε συμβεί ανάμεσα σε Πασκουάλ και Χεζόνια;

Ως προπονητής της Μπάρτσα άφησε στον πάγκο τον παίκτη σε ματς που είχαν πάει NBA scouts για να τον δουν από κοντά πριν από το draft (σε ένα παιχνίδι Euroleague με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας) και πολλοί ανέφεραν πως εκείνη η επιλογή διατάραξε τις σχέσεις τους. Βέβαια, όλα όσα συνέβαιναν τότε δεν μεταφράζονταν σε… συμφωνία Χεζόνια – Παναθηναϊκού.

Ο 22χρονος σταρ είχε εγγυημένο συμβόλαιο με τους Μάτζικ, οι οποίοι τον επέλεξαν στο Νο. 5 του draft το 2015. Μάλιστα, τη σεζόν 2017-2018 έβαλε στον λογαριασμό του 4.078.320 δολάρια.

Τη σεζόν 2016-2017, έγινε πλουσιότερος κατά 3.909.840 δολάρια, μιλάμε για λεφτά απλησίαστα για τον… μνημονιακό ΠΑΟ που ωστόσο με διακυβέρνηση Τριαντόπουλου-Αλβέρτη-Διαμαντίδη έκανε (μετά τον Λευτέρη Μαντζούκα) ακόμα ένα…δώρο στον κόσμο του Συλλόγου.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News