Μεγάλο μπέρδεμα στα γκαρντ!

Παναθηναϊκός: Τότε θα είναι πανέτοιμος για πεντάδα ο Φερέλ!

Μεγάλο μπέρδεμα έχει προκύψει με τις επιλογές στα γκαρντ που βαστάνε πίσω όλη την ομάδα.

Ο Φέρελ ακόμα απορούμε γιατί αποκτήθηκε, ο Πέρι είναι ασταθής, ο Νέντοβιτς μονίμως τραυματίας, ο Μέικον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πλέι-μέικερ, ενώ βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια να ενεργοποιείται ο Λευτέρης Μποχωρίδης που στις αρχές της σεζόν ο κόουτς δεν έβλεπε καν.

Υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο ο Δημήτρης Πρίφτης θεωρεί απαραίτητο για να εφαρμόσει την δική του φιλοσοφία: Θέλει να έχει στα χέρια του γκαρντ που μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους σουτ.

Να μπορέσουν να τραβήξουν την ομάδα στο σκοράρισμα, να την ξεκολλήσουν. Αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε πρακτικά να εφαρμόζει από την τελευταία του σεζόν στον Άρη (2016/17) όταν στις θέσεις των γκαρντ είχε Γουίλ Κάμινγκς και Μάικλ Τζένκινς.

Στην Ούνικς είχε πάντα τουλάχιστον δύο γκαρντ με ικανότητα στην δημιουργία του δικού τους σουτ και δυνατότητα να σουτάρουν μετά από ντρίπλα.Ξεκινώντας από το δίδυμο των Κίνο Κολόμ και Τζαμάρ Σμιθ την σεζόν 2017/18, ο έμπειρος τεχνικός στηρίχθηκε στην συνέχεια στην τριάδα Σμιθ, Πιέρια Χένρι Έρικ ΜακΚόλουμ την σεζόν 2018/19 και ΜακΚόλουμ, Σμιθ, Τζόρνταν Θίοντορ την σεζόν 2019/20, ενώ πέρσι είχε Σμιθ, Αϊζάια Κάναν, Θίοντορ και – σε ρόλο… ισορροπιστή – τον Νέιτ Γουόλτερς.

Ακόμα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως προέκυψε η φετινή πράσινη… σαλάτα με τόσο μπερδεμένους ρόλους στην περιφερειακή γραμμή.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News