Μεγάλο... γερμανικό αφιέρωμα στο Μακέντα

Πανηγύρισε με ιδιαίτερο τρόπο ο Μακέντα (pics)

Ο Φεντερίκο Μακέντα μπορεί να παρουσίασε ατυχίες στην καριέρα του, παρόλα αυτά η φήμη του «έμεινε» ανεξίτηλη.

Η γερμανική έκδοση του Yahoo Sports παρουσίασε σε αφιέρωμά την μέχρι τώρα πορεία του Ιταλού επιθετικού του Παναθηναϊκού.

Αρχικά αναφέρεται στην περίοδο 2008-2009 όταν ο πιτσιρικάς τότε στράικερ έκανε πράματα και θάματα με την ομάδα των αναπληρωματικών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχοντας κάποια στιγμή 8 γκολ σε ισάριθμα ματς και ανάγκαζε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να τον συμπεριλάβει για πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας.

Αντίπαλος των πρωταθλητών Ευρώπης και κόσμου εκείνη την εποχή η Άστον Βίλα, σε ένα ματς που είχε ιδιαιτερότητες για τους “κόκκινους διαβόλους” λόγω της χρονικής συγκυρίας. Προερχόταν από δύο διαδοχικές ήττες στην Premier League, ενώ στο ματς της 30ης αγωνιστικής απέναντι στους “βίλανς” κατέβηκε στο χορτάρι ως 2η στη βαθμολογία μιας που η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει της Φούλαμ με γκολ στο 92ο λεπτό, 24 ώρες νωρίτερα.

Σε εκείνο το ματς έμελε ο νεαρός Ιταλό φορ, που προερχόταν από την Λάτσιο, να γράψει ιστορία. Η Άστον Βίλα προηγήθηκε με 2-1 στο “Ολντ Τράφορντ” και απειλούσε να εκτροχιάσει την Γιουνάιτεντ από τη μάχη του τίτλου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ισοφαρίσει σε 2-2 στο 81′ και στις καθυστερήσεις ήταν η σειρά του πιτσιρικά για να λάμψει το αστέρι του.

Ο Φέργκιουσον του επέτρεψε να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα αντικαθιστώντας τον Νάνι λίγο μετά το 60′ και εκείνος τον δικαίωσε 100%! Με το ματς στις καθυστερήσεις και την γκέλα προ των πυλών πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή με πλάτη στο τέρμα, γύρισε με εκπληκτική ντρίμπλα αφήνοντας άγαλμα τον Λουκ Γιανγκ και με φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπραντ Φρίντελ.

Ήταν το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 3-2, το οποίο απογείωσε το “Ολντ Τράφορντ”, το γκολ που ουσιαστικά χάρισε τον μισό τίτλο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στερώντας παράλληλα από την έτερη διεκδικήτρια του πρωταθλήματος Λίβερπουλ να δώσει τέλος στα 19 χρόνια χωρίς το βαρύτιμο τρόπαιο της Premier League.

Βρήκε την… Ιθάκη του στην Αθήνα

Το αφιέρωμα συνεχίζεται με τις υπόλοιπες περιπέτειες του Ιταλού φορ, «ο οποίος κατάφερε να βρει την Ιθάκη του Αθήνα και τον Παναθηναϊκό», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η τύχη του ήταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος τον απέκτησε το 2018 ως ελεύθερο», συνεχίζει το αφιέρωμα, που καταλήγει με τις ατομικές επιδόσεις του Μακέντα με την πράσινη φανέλα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News