Με αέρα… πρωταθλητή!

Με αέρα… πρωταθλητή!

Το ξέρω πως είναι ακόμη νωρίς. Όπως και πως δεν είναι και ωραίο, έστω και για ένα 15λεπτο, να αγχώνεσαι επί του ανύπαρκτου και με δέκα παίκτες, Αστέρα Τρίπολης. Υπάρχουν όμως και σήμερα αλλά και μέχρι σήμερα κάποιες «λεπτομέρειες» που για μένα ξεχωρίζουν και κάνουν τη διαφορά.

Καταρχήν, νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι πως το ματς με τους «Μποροθρύλους» ήταν ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ δύσκολο. Όχι τόσο λόγω αντιπάλου, που είπαμε άλλωστε πως ήταν και είναι ανύπαρκτος, αλλά λόγω σωματικής και ψυχολογικής κούρασης από το Βίγκο με τον κίνδυνο του γενικότερου «αδειάσματος» να ελλοχεύει πιο πιθανός από ποτέ.

[ads2]

Τι κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις οι μεγάλες ομάδες; Το καθαρίζουν ΝΩΡΙΣ, προτού αδειάσει το «ρεζερβουάρ». Όπως και έκανες μπαίνοντας με το μαχαίρι στα δόντια. Κάτι ανάλογο είχες κάνεις στην πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό, ενώ και με τον ΠΑΣ μόλις έμεινε με δέκα τον «σκότωσες» χωρίς πολλά –πολλά.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των ομάδων που αντέχουν στον πρωταθλητισμό ποιο είναι; Να κερδίζουν στην κακή τους μέρα. Ακόμη κι αυτό θα το είχες κάνει στο Αγρίνιο, αλλά στην έκανε κάποιος απίθανος βοηθός ονόματι Λάμπρου. Κλείνει η παρένθεση, που πάντως είναι σημαντική και διδακτική και πάμε παρακάτω, επιστρέφουμε στο ματς.

Το (πολύ) γρήγορο γκολ του Μπεργκ έδιωξε κάθε άγχος και πίεση, ενώ το 2-0 με το πέναλτι του Λεντέσμα έδειξε πως ο γάμος θα σχόλαγε νωρίς. Ακόμη πιο σίγουρο έγινε το σενάριο αυτό στην αποβολή του Φαρίνα και στις χαμένες ευκαιρίες του Ιμπάρμπο. Ο… Καλογερόπουλος όμως, αυτό το γνωστό και μη εξαιρετέο «παλικάρι» που κάποτε στο Καραϊσκάκη έκοψε το γκολ του Ατζαγκούν «βλέποντας» χέρι στο… πόδι (για να μην πω κάτι άλλο…) του Πέτριτς έδωσε ένα από τα πιο αστεία πέναλτι ever με τη φάση να έχει ΛΗΞΕΙ! Ξανάβαλε για λίγο τον Αστέρα στο ματς και αν ολοκληρωνόταν η γκάφα του Ιβανόφ μπορεί αυτή τη στιγμή να κάναμε άλλη κουβέντα!
Μπράβο στον Ρέις που με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έβγαιναν από το Κορωπί δεν του το ‘χα. Το παλικάρι μπήκε μέσα μετά τον μυϊκό τραυματισμό του Κουλιμπαλί και ήταν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΣ. Αριστος τακτικά, με σωστές (και συνετές βέβαια) προωθήσεις, σίγουρες πάσες και 2-3καλές σέντρες. Τον λες και ευχάριστη έκπληξη…
Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν για τον Παναθηναϊκό που βλέπει ως «δώρο» τη διακοπή που έρχεται., Η ομάδα δεν είναι απλά κουρασμένη, αλλά σκασμένη. Και το δείχνει. Θέλει ανάσες και το διάλειμμα έρχεται την καλύτερη ώρα. Να γεμίσεις μπαταρίες και να πατήσεις (κι άλλο) το γκάζι.
Ακόμη είναι νωρίς για να λέμε πολλά, κάποια πράγματα ωστόσο φαίνονται. Και αυτό που φαίνεται έως τώρα είναι ότι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι ένα (και δύο)κλικ πιο πάνω από τους υπόλοιπους και αν συνεχίσουν έτσι μπορεί και να πάμε σε κούρσα για δύο. Αν δε το πράγμα παιχτεί στα ίσια γνώμη μου είναι πως είμαστε καλύτεροι και πως μπορούμε να το σηκώσουμε.
ΥΓ: Τεσσάρα η Θέλτα στην Μπαρτσελόνα ε; Κατά τα άλλα έφταιγε ο Στραματσόνι που για 80 λεπτά τους είχε χάσει. Οσοι τους πιστεύετε αυτούς που σας τα λένε και σας τα γράφουν συγνώμη αλλά…ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News