Low mistake guard κι ας γκρινιάζει όσο θέλει η εξέδρα!

Παναθηναϊκός - Εφές 95-69: Οι πόντοι των παικτών του Παναθηναϊκού

Ατομικό ρεκόρ ασίστ κατέγραψε ο Κέντρικ Πέρι στο παιχνίδι με την Εφές, από τα χέρια του έφυγαν έξι τελικές πάσες.

Μπορεί σε αρκετούς να μην γεμίζει το μάτι αλλά μιλάμε για κανονικό point guard, προτιμότερο να βλέπεις αυτόν στο 1 παρά να θες να…βαφτίσεις πλέι μέικερ τον Χάουαρντ Σαντ Ρος.

Ένας από τους βασικούς λόγους στην επιλογή Πέρι είναι η συχνότητα με την οποία παίζει pick-n-roll. Ο Δημήτρης Πρίφτης χρειάζεται τη δημιουργία από τη θέση «1» και η διορατικότητα, ο συγχρονισμός και η ικανότητα στη πάσα του Πέρι, μπορεί να φανούν ιδανικά σε βάθος χρόνου. Το πιο σημαντικό πράγμα στο μπάσκετ είναι οι αποφάσεις.

Όταν ένας παίκτης έχει τόσο καλό συντελεστή assist/λαθών(5.11 στο Eurocup), με υψηλή χρήση μπάλας(25.4% Usage), μιλάμε για ένα …τίμιο χειριστή-δημιουργό.

Ο Πέρι διαβάζει την βοήθεια σε καλό βαθμό γι’ αυτό θα τον παρατηρήσουμε να πασάρει γρήγορα όταν παρατηρήσει το κενό ανάμεσα στο συμπαίκτη του και τον αμυντικό του.

Από τη στιγμή που αναδεικνύεται σε low mistake guard, ο κόουτς Πρίφτης τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη όση γκρίνια κι αν υπάρχει από την εξέδρα κυρίως για το γεγονός ότι ο αθλητής εμφανίζεται πολύ άστοχος στα σουτ που επιχειρεί μέχρι σήμερα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News