Λεκαβίτσιους: «Γι' αυτό έφυγα από τον Παναθηναϊκό»

Κάνει "τράμπα" στην Α1 τον Λεκαβίτσιους ο Πασκουάλ

O Λούκας Λεκαβίτσιους μίλησε στη Εuroleague Greece για τις ωραίες του στιγμές με την πράσινη φανέλα και το λόγο που έφυγε. Αποθέωσε Καλάθη, Πιτίνο…

Αναλυτικά:

«Έχω υπέροχες αναμνήσεις από αυτά τα 2 χρόνια που πέρασα στον Παναθηναϊκό. Πιστεύω πως βελτιώθηκα ως παίκτης. Ήταν η πρώτη μου σεζόν εκτός Λιθουανίας. Έχω να θυμάμαι πολλά όμορφα πράγματα. Τίτλους, πρωταθλήματα, αλλά και κάποια ξεχωριστά ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, τα οποία είναι απίστευτη εμπειρία για μένα»

Νιώθεις τυχερός που έζησες την ατμόσφαιρα του ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού;

«Ναι δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Είμαι πολύ τυχερός που έχω ζήσει την ατμόσφαιρα του ελληνικού ντέρμπι. Θεωρώ πως είναι το καλύτερο ντέρμπι σε όλο τον κόσμο. Νιώθω ευγνώμων που το έζησα, που ήμουν και εγώ κομμάτι τους».

Θεωρείς πως άξιζες περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους «πράσινους»;

«Δεν ξέρω. Όλοι γνωρίζουν πως ο Νικ είχε μια απίστευτη σεζόν και συνεχίζει ακόμα και τώρα να παίζει εξαιρετικά. Σκέφτομαι πως θα μπορούσα να παίζω περισσότερο, αλλά η κατάσταση δεν ήταν εύκολη. Το να βρίσκομαι δίπλα στον Νικ Καλάθη ήταν πολύ δύσκολο σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής μου. Έτσι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στη Ζαλγκίρις για να πάρω περισσότερο χρόνο».

Προσπάθησες να πάρεις κάποια συμβουλή ή στοιχείο από τον Καλάθη για να το κρατήσεις και στη συνέχεια της καριέρας σου;

«Νομίζω η νοοτροπία του και ο χαρακτήρας του. Είναι νικητής, προσπαθεί να πάρει κάθε παιχνίδι, είναι ηγέτης. Είμαστε πολλοί διαφορετικοί παίκτες. Είναι καλύτερος πασέρ από μένα, ενώ εγω θέλω να σκοράρω περισσότερο. Ο τρόπος που χειρίζεται ένα ματς και η ηγετική του ικανότητα είναι απίστευτη. Είμαι πολύ τυχερός και χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω μαζί του και να τον αντιμετωπίσω στις προπονήσεις».

Έχεις δουλέψει με σπουδαίους προπονητές όπως ο Ρικ Πιτίνο, Τσάβι Πασκουάλ και ο Σάρας Γιασικεβίτσιους τα τελευταία 2 χρόνια. Τι έχεις μάθει από εκείνους;

«Έμαθα πάρα πολλά από αυτούς τους 3 προπονητές. Είναι διαφορετικοί. Ο Τσάβι έχει πάρα πολλά πράγματα για την τακτική. Ίσως μοιάζει λίγο με τον Σάρας. Το παιχνίδι του Πιτίνο έχει ελευθερία. Μας δίνει παραπάνω κίνητρα πριν από τα ματς, βγάζει εξαιρετικές ομιλίες για να μας τονώσει. Είναι πολύ σημαντική εμπειρία για μένα που είχα την ευκαιρία να δουλέψω με αυτούς τους 3 εξαιρετικούς προπονητές».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News