Κλειδί η άμυνα

Κάτας: Οι δηλώσεις μετά το διπλό στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός παρότι στο ΣΕΦ είδε τα σουτ να μπαίνουν δεν χαλάρωσε καθόλου στο αμυντικό κομμάτι, σάρωσε στα ριμπάουντ, ήταν αλάνθαστος όποτε στήθηκε στη γραμμή των προσωπικών, γεγονότα που αποτελούν καλούς οιωνούς.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα των προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ η ομάδα θα πρέπει να στραφεί στη φύλαξη του καλαθιού της όπου στο ξεκίνημα της σεζόν παρουσίαζε εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του Κάτας στον Πειραιά είχε καλά νούμερα σε βασικές/ουσιώδεις αμυντικές κατηγορίες όπως τα ποσοστά που σουτάρει ο αντίπαλος κι η δημιουργία του απέναντι σου.

Θεωρούμε ότι εκτός από την πασιφανή ανάγκη για πόιντ γκαρντ που ήρθε να καλύψει ο ερχομός του Μπρέι, χρειάζεται βοήθεια και η φροντκόρτ από τη στιγμή που κανείς δε μπορεί να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εμφανιστεί ως παράγων ο Όγκαστ, την ώρα που ο Ουάιτ υπολογίζεται εσχάτως πιο πολύ στη θέση 3.

Όσο καλή σεζόν κι αν κάνουν Παπαγιάννης-Μήτρογλου δεν μπορείς να τους αφήσεις με αλλαγή μονάχα τον ασταθή Μπεντίλ, ενώ προφανώς ο Ίαν Βουγιούκας υπολογίζεται μονάχα για τις προπονήσεις. Είναι τέτοιο το επίπεδο του συλλόγου που η ανάγκη να κατακτηθεί το νταμπλ βάζει στους ανθρώπους το πρόσωπο μπροστά στον καθρέπτη.

Η ποιότητα στο μπακόρτ (με το Νέντοβιτς να κάνει απίθανα πράγματα φέτος) αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ομάδας, αν ο νέος Αμερικανός αποδειχθεί αξιόπιστος θα δημιουργηθεί στον πρωταθλητή η πεποίθηση ότι θα μπορέσει να επιβιώσει στα κλειστά ματς που έρχονται, ειδικά όσο ο Σέρβος γράφει νούμερα MVP.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News