Κεφάλαιο για Παναθηναϊκό και Εθνική ο Παπαγιάννης

Βαθμολογία Ευρωλίγκα: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά τα σημερινά αποτελέσματα (15 αγων.)

Το 2015 όταν η εθνική εφήβων κέρδιζε το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο οι ειδήμονες έλεγαν ότι η… προίκα εκείνης της γενιάς στο ελληνικό μπάσκετ δεν ήταν ο αναμφισβήτητος MVP της διοργάνωσης Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, αλλά ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό, Γιώργος Παπαγιάννης.

Ο διεθνής σέντερ είναι εθνικό κεφάλαιο για το μπάσκετ με τον αναγκαίο αστερίσκο: Χρειάζεται δουλειά για να αλλάξει επίπεδο αλλά έχει όλες τις προδιαγραφές.

Κατ΄ αρχήν έχει το κορμί για να υποστηρίξει μια μεγάλη καριέρα. Δεύτερον και σημαντικότερο: Έχει μεν ατέλειες στο παιχνίδι του αλλά με δεδομένο ότι οι ψηλοί ωριμάζουν σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου έχει και τεράστια πλεονεκτήματα για την ηλικία του: Τρέχει πολύ καλά το γήπεδο για το ύψος του, η τεχνική του είναι άνω του μετρίου, πρέπει να βρει καλύτερο συγχρονισμό στο ριμπάουντ ή στα μπλοκ, αν και στα τελευταία είναι από τους καλύτερους στην Ευρωλίγκα φέτος. Θέματα που έχουν να κάνουν με τις κινήσεις, τα τελειώματα του στην επίθεση και την ενδυνάμωση του κορμιού του μπορεί να τα λύσει στη διαδρομή αρκεί να ακολουθήσει το σταθερό κλισέ: Να δουλέψει σκληρά.

Στην εποχή του κορονοϊού ο Μεγαρίτης απαλλάχθηκε από τα περιττά κιλά, δούλεψε περισσότερο το σώμα του και μοιάζει απελευθερωμένος ψυχολογικά προς μεγάλη ικανοποίηση των προπονητών του. Σε κάθε περίπτωση επειδή τέτοια κορμιά παικτών εμφανίζονται στο ελληνικό μπάσκετ μια φορά κάθε 15-20 χρόνια ο Παπαγιάννης δεν είναι μόνο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό αλλά για όλο το άθλημα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News