«Καθάρισε» και τη Μάλαγα η αήττητη Φενέρμπαχτσε

«Καθάρισε» και τη Μάλαγα η αήττητη Φενέρμπαχτσε

Την έβδομη νίκη της σε ισάριθμα ματς στο Top 16 της Ευρωλίγκα πήρε η Φενέρμπαχτσε, η οποία επιβλήθηκε και της Μάλαγα με 80-59 και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο.

Πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι Τούρκοι, που κυριάρχησαν από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά. Τρομερός ο Ουντό τελείωσε το ματς με νταμπλ – νταμπλ και 7 τάπες! Ξεχώρισε ο Νέλσον για τους Ανδαλουσιανούς.

[ads2]

Χαμηλό το τέμπο στα πρώτα λεπτά, με το σκορ να «κολλάει» στο 8-5 για αρκετή ώρα στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου (συγκεκριμένα από το 3’ μέχρι και το 7’). Η εναρκτήρια περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 16-15, χάρη σε τρίποντο του Κουζμίνσκας στην εκπνοή.

Η Φενέρ βρήκε κάποιες λύσεις κοντά στο καλάθι, πήρε μία διαφορά 6 πόντων (26-20 στο 14’ και 28-22 στο 16’), ενώ ένα τρίποντο του Χίκμαν διαμόρφωσε το 31-22, περίπου 4 λεπτά πριν από την ανάπαυλα. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό έξω από τα 6.75 και με νέα «βόμβα», αυτή τη φορά από τον Μπογκντάνοβτις, έκαναν το 34-24, παίρνοντας για πρώτη φορά διψήφια διαφορά. Το 41-28, με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο, αλλά κυρίως το επιμέρους 25-13 των Τούρκων, δείχνουν την κυριαρχία της Φενέρμπαχτσε στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Το σύνολο του Ομπράντοβιτς επανήλθε από τα αποδυτήρια με διάθεση να «καθαρίσει» οριστικά το ματς (47-30 στο 23’), ωστόσο οι Ανδαλουσιανοί μάζεψαν κάπως την κατάσταση μέχρι το 26’, μειώνοντας σε 50-38. Χίκμαν, Ντατόμε και Ουντό έδωσαν λύσεις στη Φενέρ, η οποία ξέφυγε με 19 (59-40) στο 28, ενώ οι Ισπανοί αντιμετώπιζαν πρόβλημα στο σκοράρισμα. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 61-45, με τους γηπεδούχους να διατηρούν χωρίς πρόβλημα τον έλεγχο.

Με τους Νέλσον και Νέντοβιτς, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν ξανά, μειώνοντας σε 63-51 και 65-53 (34’), αλλά ένα τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς στο 35’ κι άλλο ένα του Μαχμούτογλου ένα λεπτό μετά έστειλαν ξανά τη διαφορά σε… δυσθεώρητα ύψη για τους Τούρκους (72-53). Από εκεί και πέρα τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά, με το μόνο ενδιαφέρον αν επικεντρώνεται στο μέγεθος της νίκης της αήττητης Φενέρμπαχτσε, η οποία επιβλήθηκε τελικά της Μάλαγα με

Δεκάλεπτα: 16-15, 41-28, 61-45, 80-59.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News