Κάπως έτσι πέφτει άλλο ένα κάστρο προπαγάνδας του οσφπ! [vid]

Κάπως έτσι πέφτει άλλο ένα κάστρο προπαγάνδας του οσφπ! [vid]

Πραγματικά βγάζω το καπέλο στους καθηγητές της προπαγάνδας. Διότι είναι πραγματικά τέχνη σ’ ένα Πρωτάθλημα, όπου ο Ολυμπιακός έχει ευννοηθεί τουλάχιστον στα μισά παιχνίδια, κερδίζοντας καμιά τριανταριά βαθμούς, να βγαίνει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης και να δηλώνει ότι εξαιτίας του Καλογερόπουλου ο Ολυμπιακός δεν το πήρε αήττητος!

«Έχουμε σήμερα 27 νίκες, μία ήττα, μία ισοπαλία. Εάν δεν ήταν ο Κος Καλογερόπουλος, το λέω με όνομα, θα είχαμε τελειώσει το πρωτάθλημα αήττητοι. Μας το στέρησε. Τιμωρήθηκε όμως παραδειγματικά και μιλάνε για διαιτησίες. Εύχομαι πάντα τέτοια, ό,τι και να γίνει θα παίρνουμε πάντα το πρωτάθλημα» ήταν η δήλωση μνημείο, μετά το ματς με τον Παναιτωλικό.

[ads2]

Είναι πραγματικά τέχνη σε μια 20ετία όπου οι τυφλοί έχουν βρει το φως τους και οι κουφοί την ακοή τους, στον Ολυμπιακό να παρουσιάζουν τα πάντα κατά το δοκούν.

Όπως εκείνο το απίθανο 2-2 το 2004 στη Λεωφόρο με διαιτητή τον Δούρο, στο πράσινο νταμπλ! Σ’ ένα Πρωτάθλημα το οποίο βάφτισαν Πρωτάθλημα του Δούρου, παρ’ ότι ο Κορίνθιος ρέφερι είχε ευννοήσει κατάφορα τον Ολυμπιακό σ’ εκείνο το ματς!

Απλά για την ιστορία θυμίζω:

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Γεωργάτος τραβάει από τη φανέλα τον Σεϊταρίδη. Ξεκάθαρη παράβαση για κίτρινη κάρτα. Ο Δούρος δεν την έδειξε…

Λίγα λεπτά αργότερα ο Γεωργάτος γκρεμίζει και πάλι τον Σεϊταρίδη, ο οποίος τον περνάει σαν σταματημένο! Ξεκάθαρη παράβαση για κίτρινη κάρτα. Ο Δούρος δεν την έδειξε…

Ακολουθεί τρίτη παράβαση για κίτρινη κάρτα και πάλι από τον Γεωργάτο. Ο Σεϊταρίδης επιχειρεί να περάσει την μπάλα και ο αμυντικός του Ολυμπιακού γνωρίζοντας ότι δεν θα τον προλάβει την κόβει με το χέρι. Τρίτη κίτρινη κάρτα, η οποία δεν δόθηκε!

Κόκκινη κάρτα που δεν δόθηκε ποτέ σε εν ψυχρώ – δολοφονικό χτύπημα του Καστίγιο στον Μπασινά! Ο Δούρος δεν τιμώρησε με κόκκινη κάρτα, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ.

Στο 35′ ο Δούρος δεν βλέπει πεντακάθαρο πέναλτι στον Κωνσταντίνου από τον Ανατολάκη. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού του τραβάει την φανέλα, μέχρι που τον ρίχνει στο έδαφος. Ο Δούρος δεν δίνει το πέναλτι, με το σκορ 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού!

Ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει με την μπάλα να μην περνάει ποτέ τη γραμμή τέρματος. Όσες φορές και να δεις το ριπλέι δεν φαίνεται να έχει περάσει η μπάλα! Ο Δούρος το μέτρησε!

Στο 80′ με το σκορ 1-2 υπέρ του Ολυμπιακού ο Δούρος καταλογίζει φάουλ υπέρ του Κωνσταντίνου (σταματώντας την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού), παρ’ ότι ο Ολισαντέμπε ήταν σε προφανή θέση για γκολ!

Πάμε και στην περιβόητη φάση της αποβολής του Τζιοβάνι, που η προπαγάνδα του Ολυμπιακού κάνει λόγο για… πέναλτι! Στο ξεκίνημα της φάσης είναι ξεκάθαρο το επιθετικό φάουλ του Τζιοβάνι, βάζοντας τον αγκώνα του στον λαιμό του Κυργιάκου!

Στη συνέχεια όντως έπρεπε να αποβληθούν και οι δύο ποδοσφαιριστές!

Το βίντεο που παρουσιάζει όλες τις φάσεις που ο Δούρος σφύριξε με… κόκκινα γιαλιά! Ωστόσο η προπαγάνδα βάφτισε τον Δούρο… πράσινο και τον Αλέφαντο ακόμη να τον περιμένει να βγει στο τηλέφωνο!

Τώρα τα ίδια συμβαίνουν και με τον Καλογερόπουλο… Η ιστορία επαναλαμβάνεται, ποντάροντας στην ασθενή μνήμη των φιλάθλων και στην ικανότητα των διαμορφωτών άποψης, η οποία στο πέρας των χρόνων γίνεται ευαγγέλιο (ψεύδους)…

Sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News