Η «ζημιά» έγινε το καλοκαίρι

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 3-0: Η κριτική των πρασίνων

Ο Κίκο Μακέντα παρότι δεν είναι καθαρόαιμος φορ, παρότι δεν τον λες και killer μπρος στον αντίπαλο πορτιέρο, είναι παίκτης που ο αντίπαλος δεν είναι καλό να τον βρει μπροστά του έχοντας αποκτήσει ρυθμό.

Αν το κάνει χρειάζεται να επιστρατευτούν προχωρημένες τεχνικές πέρα από τα στενά όρια του αθλήματος για να του κάνεις shut down. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η ταχύτητα στην εκτέλεση αποτελεί διαχωριστική γραμμή και ενοποιητική δύναμη.

Ο Ιταλός με τα εξαιρετικά του τελειώματα δίνει τη χρυσή τομή ώστε να φτάσει η πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας.

Αν οι παίκτες του τριφυλλιού είχαν καλύτερη φυσική κατάσταση θα βλέπαμε αλλιώτικη συμπεριφορά στις κατοχές στην επίθεση και το τριφύλλι να εστιάζει στο να παράγει περισσότερα γκολ μέσα από την κυριαρχία του σε όλο το τερέν κι όχι απλώς μπροστά από τα καρέ του Διούδη.

Η τραγική προσπάθεια του καλοκαιριού στοίχησε πολύ στους προωθημένους που φέτος δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό, μένοντας χαμηλά σε αριθμούς.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News