Η οικονομική ζημιά μεγαλύτερη της αγωνιστικής!

Η οικονομική ζημιά μεγαλύτερη της αγωνιστικής!

Ακαρπες οι πρώτες συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο του Ζαγαρίτη, δυσαρέσκεια Εμμανουηλίδη για την μη χρησιμοποίησή του και ψάξιμο για άλλες πολιτείες, μια από τα ίδια και για τον Γιάννη Μπουζούκη.

Ο Παναθηναϊκός έχασε το καλοκαίρι το μεγαλύτερο ταλέντο του Κορωπίου, Γιώργο Βαγιαννίδη για πενταροδεκάρες, παραλίγο να έχανε και τον Τάσο Χατζηγιοβάνη το φθινόπωρο.

Σύμφωνοι, κανένα από αυτά τα παιδιά δεν είναι φτασμένο, ούτε ο Παναθηναϊκός θα μίκραινε, μήτε θα διαλυόταν αγωνιστικά αν έχανε πιτσιρίκους που ακόμα προσπαθούν να γίνουν ποδοσφαιριστές.

Το μοναδικό όμως που συμβαίνει με θαυμαστή συνέπεια χρόνια τώρα είναι ο σύλλογος να παθαίνει οικονομικές ζημιές χάνοντας τους καλύτερούς του για λίγα λεφτά: με τον Γιάννη Αλαφούζο να μην σπρώχνει χρήμα, σήμερα η οικονομική ζημιά μπορεί να είναι χειρότερη από την όποια αγωνιστική.

Δεν είμαστε ούτε στο 2004, ούτε στο 2008, τα χρήματα βγαίνουν πολύ πιο δύσκολα: κάθε ΠΑΕ, όσο εύρωστη κι αν είναι (που ο Παναθηναϊκός δεν είναι), οφείλει να προσέχει τα έξοδά της, αλλά κυρίως τα έσοδά της: από τα δεύτερα εξαρτώνται τα πάντα.

Η ιστορία ανανεώσεων και αποδεσμεύσεων (ειδικώς αυτών) πρέπει να γίνει μάθημα: υπάρχει ένας συγκεκριμένος χρόνος που πρέπει να γίνονται οι διαπραγματεύσεις κι αυτός δεν είναι το τελευταίο εξάμηνο πριν τη λήξη των συμβολαίων, γιατί τότε η διαπραγματευτική ικανότητα μιας ομάδας είναι μικρή, ενώ του παίκτη είναι τεράστια, ειδικά αν νιώθει ότι όλη η προσοχή έχει πέσει πάνω του.

Αν π.χ ο Ζαγαρίτης ζητά παραπάνω λεφτά είναι γιατί βλέπει ότι τον παίρνει! Σε λίγες μέρες θα μπορεί να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει, το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και ο Παναθηναϊκός …τρέχει.

Η γνώμη μας είναι ότι κάθε ομάδα που έχει έναν καλό παίκτη πρέπει να του προτείνει την ανανέωση της συνεργασίας ένα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του. Αν αρνείται να υπογράψει την επιμήκυνση, οφείλει να φέρει χρήματα και να φύγει. Αλλιώς κινδυνεύεις να τον χάσεις για λίγα, αφού ως γνωστόν μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News