Η μεγάλη αλλαγή του Μπέντιλ!

Και τώρα πρόγραμμα-φωτιά για την καλύτερη θέση

Η EuroLeague έκανε… focus στον Μπεν Μπεντίλ.

Μεταξύ άλλων εστίασε στην ξεχωριστή ιστορία όπου ξεκίνησε για βολεϊμπολίστας αλλά στη συνέχεια αφιερώθηκε στο μπάσκετ

“Εκεί που έπαιζα βόλεϊ, ακριβώς δίπλα υπήρχε ένα γήπεδο μπάσκετ. Μία μέρα, ενώ παίζαμε έναν αγώνα, άκουσα φασαρία και εντόπισα κινητικότητα στο διπλανό γήπεδο. Τότε καταλάβαμε τι γινόταν όταν είδαμε έναν πολύ δημοφιλή παίκτη στη Γκάνα, τον Μεμ Φάλκονερ που είχε έρθει να παίξει εκεί. Μιλάμε για ένα μεγάλο όνομα στην Γκάνα, που εμφανιζόταν πολύ στην τηλεόραση και όλοι ήξεραν ποιος είναι. Μία πραγματική δημοσιότητα που όλοι σέβονταν. Ενθουσιαστήκαμε όταν τον είδαμε και πήγαμε να τον παρακολουθήσουμε από κοντά. Λίγο μετά, ένας από τους συμπαίκτες του τραυματίστηκε και έψαχναν αντικαταστάτη. Τότε, ο Μεμ, αφού κοίταξε γύρω του, με έδειξε με το δάχτυλο και είπε: “Έλα εδώ να παίξεις”. Πιστεύω με διάλεξε επειδή ήμουν ψηλός”.

Εκεί άρχισε και η αλλαγή πορείας του Μπεντίλ, ο οποίος “κέρδισε” με το καλημέρα τον Φάλκονερ: “Θα είμαι στην πόλη για μία εβδομάδα. Έλα αύριο στο γήπεδο να σε προπονήσω. Όλη τη βδομάδα δουλέψαμε μαζί. Όταν έφυγε, όμως, ξαναγύρισα στο μπάσκετ. Αλλά τότε ήταν που άρχισε να αναπτύσσεται η σχέση μας. Όταν ο Μεμ ήταν νέος πήρε υποτροφία να παίξει στην Αμερική αλλά τραυματίστηκε. Μου έλεγε ότι ζούσα το όνειρο που εκείνος δεν μπορούσε. Ζούσε το όνειρο μέσω εμού. Και μου έλεγε πως άκουγε μόνο καλά πράγματα για μένα. Πως θα μπορούσα να έχω μέλλον”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News