Η αξιοποίηση του Βοτανικού και η επένδυση της Hines

Μπακογιάννης: «Αύριο το πρωί μπορεί να ξεκινήσει ο Βοτανικός»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν στην αγορά ακινήτων τις εξελίξεις αναφορικά με την αναβίωση του επενδυτικού σχεδίου του Δήμου Αθηναίων για την αξιοποίηση της έκτασης στον Βοτανικό για την ανάπτυξη του γηπέδου του Παναθηναϊκού, το οποίο θα συνοδεύεται από σημαντικά έργα εξωραϊσμού και ανάπλασης και της γύρω περιοχής.

Πρόκειται για ένα έργο που θα στοιχίσει περίπου 150-170 εκατ. ευρώ και όχι μόνο θα αναβαθμίσει μια ολόκληρη περιοχή, επιστρέφοντάς τη στον αστικό ιστό, αλλά θα «ξεκλειδώσει» κι ένα «αραχνιασμένο» πια έργο, αυτό της ολοκλήρωσης του «κουφαριού» του εμπορικού κέντρου που είχε ξεκινήσει στην περιοχή η «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική» το 2009.

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

 

 

Κι άλλος από Βαγιαδολίδ για Παναθηναϊκό!

Προτάθηκε ο πανάκριβος Γκουαρίν στον Ρόκα

Φρουτάκια Πεταλούδες – δωρεάν παιχνίδι και σε ποια καζίνο θα τα βρείτε |21+

Για την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του, συνεισφέροντας και τα σχετικά κεφάλαια της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ, υφίσταται συμφωνία ανάμεσα στον αμερικανικό όμιλο ανάπτυξης ακινήτων Hines και στην Alpha Bank, με τη σύμφωνη γνώμη και του έτερου ιδιοκτήτη του ακινήτου, της Τράπεζας Πειραιώς. Το κτίριο έχει περάσει υπό τον έλεγχο των τραπεζών, στο πλαίσιο της συμφωνίας εξυγίανσης της «Μπ. Βωβός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον ο Δήμος Αθηναίων έρθει σε συμφωνία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη στέγασή της στο νέο γήπεδο (όπου η ΠΑΕ θα καταβάλλει ετήσιο μίσθωμα), θα ενεργοποιηθεί ο νόμος για τη «Διπλή Ανάπλαση», ανοίγοντας τον δρόμο και για την κατεδάφιση του υφιστάμενου γηπέδου στη Λ. Αλεξάνδρας και την ανάπλαση και της εκεί έκτασης.

ΠΗΓΗ: Η Καθημερινή


Eλέγξτε επίσης

H NOVA επιμένει για Παναθηναϊκό - Το ποσό που θα φέρει συμφωνία

H NOVA επιμένει για Παναθηναϊκό – Το ποσό που θα φέρει συμφωνία

H NOVA επανήλθε και παίζει τα… ρέστα της για να συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό. Τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.